Skip to content

Lemondott Jászberényben az ellenzéki alpolgármester, aki közös videóklipben szerepelt Pócs Jánossal

Lemondott Jászberényben az ellenzéki alpolgármester, aki közös videóklipben szerepelt Pócs Jánossal

Az ellenzéki összefogás egyik legturbulensebb körzetében lemondott az alpolgármester, aki elveszítette az előválasztást, karácsonykor pedig már a fideszes Pócs János mögött szerepelt egy ünnepi zenés videóklipben.

A tavaszi országgyűlési választásokat követő nappal lemondott tisztségéről Gedei József, Jászberény alpolgármestere. Ezt a város polgármestere, Budai Lóránt jelentette be a Facebookon, azzal a kiegészítéssel, hogy a lemondást már január 3-tól elfogadja. A polgármester indoklása szerint nem akarta hónapokig tisztázatlan, bizonytalan helyzetben tartani és megtéveszteni a város lakosságát, valamint megnehezíteni a hivatal és az intézmények munkáját.

A polgármester és az alpolgármester közötti ellentétekről már szeptemberben, az előválasztási kampány idején cikkezett a sajtó. A DK 2019-ben visszaléptette Gedeit a jelenlegi polgármester, a jobbikos Budai Lóránt javára, ám Budai az előválasztáson nem viszonozta a gesztust, és Gedei helyett az MSZP-Párbeszéd-LMP-Jobbik közös jelöltje, Kertész Ottó mellett állt ki.

Gedei Józsefet éppen a polgármesteri Facebook-poszt előtt pár órával kerestük, mivel egy december végén kikerült karácsonyi zenés videóklipben a fideszes Pócs János országgyűlési képviselő társaságában szerepel, melynek végén Pócs kíván boldog karácsonyt.

A videóban 2:54 perctől látható a DK-s alpolgármester, Gedei József 

Az ellenzéki politikus szerint semmi különös nincs abban, hogy néha kormánypárti és ellenzéki oldalon állók közös ügyek mellett állnak ki. Szerinte az első világháború alatt a lövészárkokból is átmentek a katonák egymáshoz karácsonykor, és a közös megjelenés a művészek felkérésére egy pozitív üzenet. Hozzáfűzte, nem tudta előre, hogy Pócs János is ott lesz a felvételen. Gedei József a hvg.hu-nak elmondta, hogy a választási küzdelemben továbbra is támogatja a közös ellenzéki jelöltet. Lemondásáról egyébként a hvg.hu-nak nem ejtett szót, arról más forrásból értesültünk.

A videóban 2:54 perctől látható a DK-s alpolgármester, Gedei József
© youtube.com
Fotó: Veres Pál éppen besegít a fideszes kampányba


               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2022.01.04. 07:16

    Pali magától nem fog lemondani, ahhoz gerinc kéne. Vele amúgy nem is az a fő baj, hogy a fidesz szekerét tolja (mondjuk az is elég nagy baj), hanem a végtelen korlátoltsága.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük