Mercit vettél? Ráfaragtál, mert kigyulladhat és ráadásul nincs alkatrész

Levélben értesítette a Mercedes-Benz ügyfeleit, amelyben arra kérte őket, hogy óvatosan használják autóikat, mert azok technikai gondok miatt kigyulladhatnak – írja a Vezess.hu.

A hiba az OM654 és OM 656 kódjelű négy-, illetve hathengeres dízelmotorokkal szerelt autókat érinti. A levélben arra is kitérnek, hogy visszahívásra egyelőre nincs lehetőség alkatrészhiány miatt. Úgy tudni, a Covid miatt a beszállítóktól nem áll rendelkezésre ennyi új alkatrész. A visszahívás: a GLC, GLE, GLS, C-, E- és S-osztály dízelmodelljeit, CLS és a G-osztály 2017 januárjától 2021 októberéig gyártott modelljeit érinti.

A meghibásodás okát is részletezték: a hűtőfolyadék-szivattyúban szivárgás lehet a hűtőfolyadék és a vákuumáramkörök között, ami miatt a kipufogógáz-visszavezető szelepnél (EGR) elektrokémiai reakció indulhat be, egyes alkatrészek felhevülhetnek, emiatt “nem kizárható a tűzveszély”.

A Mercedes-Benz anyavállalata, a Daimler azt javasolja, hogy az ügyfelek visszafogottan, vagy inkább ne is használják autóikat, amíg a javítás nem történik meg. Amennyiben a fent említett hibát észlelik a tulajdonosok, azonnal fel kell venniük a kapcsolatot a legközelebbi márkaszervizzel.