Korábban meg Jakabot faszszopózta. Bűnös az illegálisan medvebőrrel kereskedő fideszes képviselő

A Tapolcai Járásbíróság döntése szerint a vádlottak, köztük Remete József sümegi fideszes önkormányzati képviselő illegális barnamedve preparátummal kereskedtek. Természetkárosítás miatt bűnösnek mondták ki és próbára bocsátották őket.

A Veszprémi Törvényszék még az elmúlt év végén közleményt adott ki, miszerint a Tapolcai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével bűnösnek mondta ki a három vádlottat. Ezzel lezárult az a büntetőeljárás, amelyben az egyik vádlott Remete József sümegi fideszes önkormányzati képviselő volt. Az ügy érintettjei – Remete aktív közreműködésével – illegális barnamedve preparátummal kereskedtek.

A rendőrség akkor kezdett nyomozni, amikor az egyik vádlott egy internetes felületen megpróbálta értékesíteni az ismeretlen eredetű, de Remete József másodrendű vádlott által beszerzett barnamedvebőrt. Az ezt követő házkutatás során a hatóságok lefoglalták medvebőrt; utóbb a Pest Megyei Kormányhivatal el is kobozta, és állami tulajdonba került.https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/bunosnek-mondta-ki-a-birosag-az-illegalisan-medveborrel-kereskedo-fideszes-kepviselot-245017

A korábban Jakab Pétert faszszopózó fideszes képviselő ellen emelhettek vádat a sümegi medveügyben

Remete József
Remete József és társa egy afrikai vadászaton
Miklós Nagy/Facebook

A Tapolcai Járási Ügyészség természetkárosítás bűntette miatt emelt vádat egy budapesti és két sümegi férfival szemben, akik tavaly egy barnamedvének a fejjel együtt kipreparált bundáját adták-vették egymás között, majd próbálták azt az interneten keresztül értékesíteni

– írta meg a Magyar Narancs.

A lap úgy tudja, az egyik gyanúsított Remete József helyi fideszes önkormányzati képviselő, aki egyben a sümegi Kinizsi Vadásztársaság titkára is. Remete másfél éve a Facebook oldalán minősíthetetlen és nyomdafestéket nem tűrő módon szidalmazta Jakab Péter, a Jobbik elnökét. Az ennek nyomán kitört tiltakozás hatására végül törölte a posztot.

Remete József
Facebook

Idén július elején Remete József hangoskodó, káromkodó fideszes aktivisták körében tiltakozott Jakab Péter ellen, a Tapolcán megtartott jobbikos utcafórumon. A kivezényelt Fidesz-aktivisták nem csak a Jobbik elnökét szidalmazták, hanem a rendezvényen résztvevő nőket is rendre megalázó kifejezésekkel illették.