Skip to content

Djokovic nincs beoltva, és az is kiderült, miért nem engedték be

A Guardian megszerezte a teniszező éjféltől egészen reggel háromnegyed nyolcig tartó reptéri vitájának leiratát, amely sok kérdésre választ ad.

Nincs beoltva, de kétszer is átesett a koronavíruson Novak Djokovic, akinek már több mint egy hete húzódik az ügye az ausztrál hatóságokkal, miután elvették tőle vízumát, és az Australian Open helyett egy karanténhotelbe szállították – derül ki abból a jegyzőkönyvből, amelyet a Guardian közölt, és amely a sportoló és egy ausztrál belügyminisztériumi dolgozó hét órán keresztül tartó elbeszélgetésének leirata.

A jegyzőkönyvből kiderül:

Djokovicot azért nem akarták beengedni az országba, mert egy hiba vagy félreértés révén csak Viktória államtól kapott felmentést az oltottsági kötelezettség alól, noha egy szövetségi igazolásra lett volna szükség.

Az igazolás arról szól, hogy mivel a teniszező 2020 júniusában és 2021 decemberének közepén is átesett a koronavírus-fertőzésen, nem vonatkozik rá az országba való beutazáshoz elengedhetetlen oltási kötelezettség; a sportoló a beszélgetés elején ki is jelenti, hogy nincs beoltva a vírus ellen.

A jegyzőkönyv szerint, amikor a minisztérium munkatársa megkérdezi a sportolót, hogy szövetségi igazolása van-e, Djokovic először igennel felel, de később kiderül, hogy valójában nem így van. A teniszező erre azt mondja, „valószínűleg tévedett”. A minisztériumi munkatárs leszögezi, az országba való beutazáshoz szövetségi papírok kellenek, míg Djokovic többször is elismétli, neki a tenisztorna szervezői küldték el a tudomása szerint megfelelő igazolásokat.https://hvg.hu/sport/20220110_Djokovic_nincs_beoltva_es_az_is_kiderult_miert_nem_engedtek_be_Ausztraliaba



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2022.01.11. 07:56

    Minek engednének be patkányt?

  2. Névtelen
    2022.01.11. 08:46

    Bizonyara jo teniszezo, de egy budos bunko.

  3. Névtelen
    2022.01.11. 08:48

    Akkor lett gluten hivo, amikor kenyeret tettek a hasara es nem tudta felemelni a karjat. Ha jatszhat, dobaljatok meg kenyerrel. Uff.

  4. Névtelen
    2022.01.12. 03:51

    Miből gondolja, hogy rá nem vonatkoznak a szabályok? A többi teniszező be tudja tartani, csak ő nem?
    Nagy az arc, kevés az ész!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük