A Völner-ügy kulcsfigurája egyetemi vizsgákat intézett Rogán kabinetfőnökének
  • Nemrég a 444 birtokába jutott a „Schadl-Völner ügy” nyomozati irata.
  • Schadl Györgyöt sokan keresték, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében.
  • Schadl pedig segített. Végrehajtóknak. A végrehajtók hozzátartozóinak. És a Fontos Embereknek. Például Völner Pálnak vagy Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak.
  • Ez az 1734 oldalas nyomozati irat alapján készülő cikksorozatunk első része.

2021. június 10-én, este fél 8 után pár perccel megcsörrent Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének mobilja. Az igazságügyi miniszter helyettese hívta. A háromperces beszélgetés végén Völner Pál váratlan megjegyzést tett. Egy rokonára célzott, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen joghallgató.

Schadl György szoros munkakapcsolatban állt a tárcánál a végrehajtási területért felelős Völnerrel. Decemberben derült ki, hogy a nyomozók szerint összesen több mint 80 milliónyi kenőpénzt kapott Schadltól, hogy a minisztériumban lepapírozza a végrehajtókkal kapcsolatos kéréseket. A fenti beszélgetés első felében is aláírásokról egyeztettek.

Szervusz! Szia, szia! Helló!

Schadl színes figura: feleségével százmilliókat jövedelmező végrehajtói praxisaik vannak, de a végrehajtói kar vezetése mellett a Pécsi Tudományegyetemen polgári jogot is tanít. Miután Völnertől elköszönt, már hívta is a Pázmány polgári jogi karán oktató ismerősét, akinek a nevét Völner említette. Fogalma sem volt róla, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hónapok óta lehallgatja. A nyomozati anyagban így foglalták össze a beszélgetésüket:

Letették, és Schadl visszahívta Völnert:

SCHADLT NEM ÉRTE VÁRATLANUL, HOGY VÖLNER A ROKONA VIZSGÁJÁT EMLÍTETTE.Május 31-én ugyanis már lezajlott köztük egy hasonló beszélgetés. Völner felhozta, hogy a hozzátartozója másnap büntetőjogból vizsgázik. Schadl akkor egy másik ismerősét hívta a Pázmányon:

Az univerzum leglazább joghallgatója

Schadl György nem csak a Völner-rokon jogi tanulmányait kísérte figyelemmel. Május 25-én Mészáros Pál Emillel, a Pécsi Tudományegyetem Büntető és Polgári Eljárásjogi Tanszékének tanársegédjével egyeztetett.

A NYOMOZÓK SZERINT A MINISZTERELNÖKI KABINETIRODÁT VEZETŐ ROGÁN ANTAL KABINETFŐNÖKÉRŐL ÉS AZ AZNAPI VIZSGÁJÁRÓL TEREFERÉLTEK.

Aki a beszélgetést úgy értelmezi, hogy Mészáros Schadllal üzente meg Rogán emberének, Nagy Ádámnak, hogy sikerült a vizsgája, nem téved. A Központi Nyomozó Főügyészség a Schadlék ellen indított büntetőeljárás indoklásában az esetről azt írja, hogy

NAGY ÁDÁM OTT SEM VOLT A VIZSGÁN, SŐT, A NYOMOZATI ADATOK SZERINT MÉG A PTE NEPTUN-RENDSZERÉBEN IS SCHADL INTÉZHETTE A JELENTKEZÉSÉT A VIZSGÁRA.

A tavaszi szemeszter végén Schadl a nyomozati iratok szerint további három tanulmányi akadály leküzdésében segített Rogán kabinetfőnökének. Nagy Ádám június 16-án jogszociológiából vizsgázott. Erről Schadl és a dékáni hivatal vezetője, Kovács Béla már előző este is egyeztettek, de Schadl reggel 8 előtt ismét hívta Kovácsot: baj van, a joghallgató most szembesült vele, hogy a vizsga szóbeli!https://444.hu/tldr/2022/01/17/a-volner-ugy-kulcsfiguraja-egyetemi-vizsgakat-intezett-rogan-kabinetfonokenek