Varga Judit.  Férje jelezte, hogy az órát ő vette a feleségének ajándékba

Varga Judit igazságügyi miniszterről 2021 nyarán megírta a 168 óra, hogy másfél millió forintos Clé de Cartier órát hord. Varga férje, Magyar Péter, aki egyébként a Diákhitel Központ Zrt. igazgatója, a lap Facebook-oldalán kommentben jelezte, hogy az órát ő vette a feleségének ajándékba. A miniszterasszony ezt az órát viselte néhány napja, amikor bejelentette, hogy a kormány befagyasztja néhány alapvető élelmiszer árát.

Egyéb politikusok

Deutsch Tamás, a Fidesz Európai Parlamenti képviselője a róla elérhető fotók szerint laikusok számára is egyértelmű módon több különböző óra tulajdonosa, ami természetesen nem meglepő egy átlagember esetében sem. Szakértőink szerint Deutsch az okosóráján kívül egy Tommy Hilfiger órát is szokott viselni, ami néhány tízezer forintért kapható.

Lázár János országgyűlési képviselő, a Ménesbirtok menedzsere is nyilvánvalóan szereti az órákat, a fotók alapján elmondhatjuk, hogy váltogatja is őket. Szakértőink szerint egyrészt hord egy Jaeger-LeCoultre Reverso órát, mely korától és állapotától függően 1–2,2 millió forintba kerül, ha acél. Ezen túl szakértőink felismerni véltek Lázár csuklóján egy pici Rolex Bubblebacket is, mely egy vintage modell, és kb. 2 millió forintért vásárolható.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a fotók alapján szakértőink szerint nagy valószínűséggel egy arany Blancpain öltönyórát hord, ami 2,5–3 millió forint lehet. De becslésük szerint a jegybankelnököt fotózták már egy Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Moonban is, ami 3,9 millió forintba kerül.

Rokonok és üzletemberek

A miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel mutatkozott már Rolex Datejust 116200 jellegű 36 mm körüli órában is, amely újonnan 2,2 millió forintba kerül. 2018-ban a 24.hu fotója alapján a 444.hu elemezte ki, hogy Ráhel a kötcsei piknikre egy Audemars Piguet Royal Oak karórában érkezett, melynek akkori piaci árát 12–14 millió forintra taksálták.

Orbán Ráhel férje, Tiborcz István üzletember szakértők szerint egyrészt Rolex Yacht Master II 116680 ref. órát hord, mely 5,5 milló forinttól indul használtan, másrészt kedveli az Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chrono órát is, melyben 2015-ben fotózták le.

Szíjj László, a Duna Aszfalt Zrt., valamint a Lady MRD és Seagull MRD luxusjachtok tulajdonosa szakértőink szerint nagy valószínűséggel egy arany színű Ulysse Nardin Marine Chronometer órával a csuklóján távozott a Lady MRD fedélzetéről, amikor Németh Dániel kollégánk lefényképezte. Ennek az ára a pontos típustól függően 3,1–3,6 millió forint.

A Fidesz-közeli üzletemberrel volt a jachton akkor Homolya Róbert MÁV-elnök is, aki szakértőink szerint a fotók alapján egy fehér számlapos Panerait viselhetett, aminek az ára változattól függően 1–3 millió forint között van.

Megmondóemberek

Bayer Zsolt fideszes publicistának szakértőink szerint a fotók alapján legalább két órája van, amiből az egyik valószínűleg egy Breitling Aerospace analóg-digitális kijelzéssel, vélhetően az E75362 referenciaszámú modell. A fotók alapján Bayer régóta használja, szakértőink szerint pedig 250–300 ezer forintért lehetett kapni ilyeneket néhány éve.

Bencsik András kormánypárti újságírónak a fotók alapján szintén legalább két órája van, amiből az egyik szakértőink szerint vélhetően egy Breitling Superocean Heritage, mely kiviteltől függően 900 000–2 000 000 forintba kerül. Bencsik másik órája szerintük egy  Mesitersinger Salthora Meta X lehet, amely 800 000 forint körüli áron elérhető.

Rákay Philip kormánypárti influenszer nem csak a drága autókat kedveli, hanem a márkás órákat is. Ahogy azt már tavaly májusban észrevette az Ezalényeg.hu, Rákay választása a luxus- és Fidesz-körökben is elterjedt Rolex márkára esett. Az általa hordott Sea-Dweller modell 15–19 000 euró (5,3–7,6 millió forint) között elérhető.

Merkely Béla kardiológus, vírusszakértő, a Semmelweis egyetem rektora sem veti meg a látványos órákat: az általa viselt Rolex Datejust II, arany-acél (two-tone) 4–5 millió forintért kapható. Kis adalék, hogy Botka László szegedi polgármester is ilyen modellt visel, de nem arany-acél kivitelben. Mikor 2017-ben per lett abból, hogy nem szerepelt a kérdéses darab Botka vagyonnyilatkozatában, a polgármester azt mondta, hogy születésnapi ajándék volt, és nem volt tisztában az árával.https://atlatszo.hu/kozugy/2022/01/21/sportostol-a-luxusig-mutatjuk-a-fideszes-politikusok-es-holdudvari-celebek-karorait/?fbclid=IwAR0auLuiTM6XORBy4DwMQBkYF4bcVK8k_hWa2Yf6JAJzIGFsfWnLvRh2HkY