Vas Kata Blanka és a futás
TOKYO, JAPAN - AUGUST 04: Anna Olasz of Team Hungary after competing in the Women's 10km Marathon Swimming on day twelve of the Tokyo 2020 Olympic Games at Odaiba Marine Park on August 04, 2021 in Tokyo, Japan. (Photo by Atsushi Tomura/Getty Images)

A 20 éves kerékpáros csapatát, az SD Worxöt támogató holland üzlet révén Blankának már volt „kapcsolata” a márkával, sporttársai is viselik az ON Running termékeit, így kapva kapott az alkalmon, amikor megkeresték. Egyrészt a cyclocrosst kiegészítő-támogató futóedzésein viselheti majd a tökéletes csillapítást, kényelmet és alátámasztást is nyújtó futócipőket, másrészt a hétköznapokban, hivatalos találkozókon, és remélhetőleg a dobogón állva is ON Running termékeit láthatjuk rajta.

Vas Kata Blanka ON Running cipőben-2
Vas Kata Blank On cipőben
Forrás: Somay Márk

Hogy miért éppen Blankára esett a választás, arról pár sorral később írunk, először is hadd mutassuk be röviden ezt az itthon is egyre ismertebb és népszerűbb márkát.

ON Running

Az ON-sztori 2010 januárjában indult, amikor a profi atléta, a háromszoros duathlon világbajnok és sokszoros ironman futamgyőztes Olivier Bernhard és két jóbarátja, David Allemann és Caspar Coppetti fejéből kipattant egy forradalmian új futócipő ötlete. A cég hivatalos megalapítása után egy hónappal, azaz 2020 februárjában az első igazi ON-prototípussal már le is aratták a babérokat a neves ISPO BrandNew átadón, ugyanezen év júliusában pedig megjelentek az első ON cipők a futócipőboltok polcain. Az elmúlt több, mint 10 évben a márka számos újítást, fejlesztést hozott a futócipők világába, megnyerte a második ISPO Awards díjat, 6 évvel a megalapítás után futóruházatot, felszerelést is kezdett gyártani, sőt, Roger Federer csatlakozásával, majd a ROGER Pro teniszcipő megalkotásával nyitott a teniszvilág felé. A sajátos stílusú, „felhőcske” talpkialakítású ON Running termékek mára a világ 50 országában kaphatóak, és több mint 7 millió futó számára nyújtják a felhőkön futás élményét, terepen és aszfalton, rövid és hosszú távon egyaránt. A palettáról már mi is teszteltünk egyet.

Vas Kata Blanka ON Running cipőben-1

Forrás: Somay Márk

Miért támogat kerékpárost egy futócipő márka?

Az On Running a fejlesztések és a minél erősebb piaci jelenlét mellett kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, inspiráló sportolókkal való szakmai együttműködésre is. Az általuk támogatott sportolók között szép számmal szerepelnek hosszú- és rövidtávfutók, triatlonisták, kerékpárosok és golfozók is. A márka által „elit atléták”-ként aposztrofált társaságába kerülhetett be a nemrég negyedik cyclocross OB-ját megnyerő, Európa-bajnoki ezüstérmes Vas Kata Blanka. Mindez – valljuk be – egy jó döntés az ON részéről, hiszen az alapító Olivier Bernhardtól egyáltalán nem áll messze a kerékpározás, és a támogatottak között is akadnak kerékpáros sportolók. Ráadásul most, hogy Blanka üstökösként robbant be a kerékpáros világba és a sporthírekbe, az együttműködés által az ON Running is népszerűbbé válhat a magyar közönség számára.