Mit tartsunk szem előtt elektromos roller vásárlásakor?

Az elmúlt pár évben a roller reneszánszát éli, hiszen nemcsak a gyerekek, de a felnőttek körében is népszerűvé vált. A nagyvárosokban számtalan állomás várja, hogy használatba vegyék elektromos rollereiket, de mi magunk is vásárolhatunk sajátot. Mire érdemes azonban figyelni, mielőtt gyerkőcünknek vagy kedvesünknek szereznénk be egyet? Mutatjuk!

A legkönnyebb közlekedési eszköz

A legjobb elektromos roller segítségével az életünk számtalan szempontból könnyebbé válhat. Ne felejtsük el, hogy az elektromos változatot elsősorban legalább 10-12 éves kortól javasolt használni, mivel ezeknek a gyerekeknek a magasságához és súlyához gyártják a legkönnyebb szerkezeteket, és a kiskamaszok már nem ijednek egy maguk által szabályozott, nehezebb súlyú és gyors közlekedésre szánt kisjárgánytól.

Vannak könnyű és nehéz szerkezetű elektromos rollerek, amik között egyesek merev, mások összecsukható kialakításúak, így mindenki megtalálhatja a számára ideális változatot. Mivel az e-rollereket legfeljebb 100-120 kilogrammos teherbírásig készítik el, ezért ne feledkezzünk el arról, hogy még hátizsákkal is a max teherbírás alatt maradjunk.

Egyszerű tárolás, gyors töltés

Ahogyan egy bicikli is sok helyet foglalhat, az elektromos rollerrel sincsen ez másként. Amennyiben van egy olyan száraz része otthonunknak, mint a garázsunk vagy sufnink, raktárunk, akkor oda könnyen eltehetőek. Ne felejtsük el azt, hogy ne pakoljunk rá más tárgyakat, különben deformálódhat az alakjuk. Az e-rollerek akkumulátorait emellett érdemes tölteni, így ha van külön konnektor a tárolóhelyen, az a legszerencsésebb.

Időt spórolhatsz vele

A városi terepen a legtöbb elektronikus roller könnyen használható, hiszen ezek jellemzően sík betonfelületek, amelyeken akadálymentesen gurulhat. Emiatt nem kell a dugóban rostokolni, és akár a biciklisávban, akár a járdán közlekedve hamarabb megérkezhetünk a célállomásunkhoz. Fontos azonban figyelembe venni a járgány sebességét – mivel a városokban legfeljebb 25 km/órával szabad közlekedni elektromos rollerrel, ezért szem előtt kell tartani a szabálykövetést. Kirándulni sem utolsó vele, ugyanakkor fontos, hogy rázós-köves utakon olyan e-rollert használjunk, aminek a kerekei nagyobbak és a fékrendszere, tapadása megfelelő biztonságot nyújt.

A fotó forrása:

Andriy Bilous / Shutterstock.com