Skip to content

RTL: Három minisztériumban is volt házkutatás a Völner–Schadl-ügyben

Egyszerre jelentek meg az ügyészek a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is a tavaly novemberi akcióban. Államtitkárokkal és egy tárca nélküli miniszterrel is találkoztak. Volt, ahol hiába kerestek iratokat, másutt viszont kaptak ilyeket.

Összehangolt akcióban egy időben jelentek meg a Miniszterelnökségen, az Emberi Erőforrások Minisztériumában és az Innovációs és Technológiai Minisztériumban is tavaly november 25-én a Nyomozó Főügyészség munkatársai, akik a Völner–Schadl-ügyben kerestek iratokat – írja az RTL Klub online híroldala. Az Rtl.hu szerint Schadl György a Bírósági Végrehajtói Kar elnöke ekkor már hetek óta letartóztatásban volt, de Völner Pál azóta lemondott igazságügyi államtitkárt még nem gyanúsították meg.

A lap szerint az ügyészek azokkal a pályázatokkal kapcsolatban kerestek iratokat, amelyekről telefonon beszélt egymással Schadl és Völner.

A Miniszterelnökségen – ahol megnézték Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter és Kovács Pál államtitkár naptárát, előbbivel beszéltek is – hiába keresték a csökkentett szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatos pályázatok iratait, amiről a lehallgatási jegyzőkönyvek tanúsága szerint egyeztetett korábban Schadl és Völner, illetve utóbbi azt állította, Sülivel is beszélt róla.

Az ITM-nél a vízzel működő motorral kapcsolatos információknak igyekeztek utánanézni, végül pályázati felhívások és támogatott pályázatok listájával távoztak. Az Emmiben egy oktatási központ engedélyei miatt jelentek meg, erről az ügyről is megkaptak több személyesen Maruzsa Zoltán oktatási államtitkártól. Az ügyben korábban a hvg.hu is megkereste az Emmit, ahonnan lakonikus választ is kaptunk:

https://hvg.hu/itthon/20211216_volner_pal_vesztegetesi_ugye_emmi_valasz

Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium azóta lemondott államtitkárát tízmilliós nagyságrendű kenőpénz elfogadásával gyanúsítják. A pénzt Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar korábbi elnökétől kaphatta, aki pedig összességében százmilliós nagyságrendű visszaélés-sorozatban érintett az ügyészség gyanúja szerint.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. névtelen
    2022.01.31. 22:00

    Természetesen ez olyan titkos volt, hogy Orbán nem is tudott róla! Micsoda idiótizmus!

  2. Névtelen
    2022.02.01. 18:08

    Talán mondanom sem kell, hogy egy valódi demokráciában mi az első dolga egy miniszternek, ha házkutatást tartanak a minisztériumában…

    • Névtelen
      2022.02.01. 18:44

      „A legmocskosabb módszerekkel dolgozik az ellenzéki online media. Ezt tudtuk, de jó, ha erre mindenki odafigyel!

      Február 1-je a politikai bulvár ünnepnapja. Hajnalban nyilvánosak a képviselői vagyonnyilatkozatok.

      Mit csinál tehát ilyenkor a szorgos Független Objektív Sajtómunkás? Éjféltől elkezdi bújni a vagyonnyilatkozatokat. Persze elsőként Orbánét, aztán a celeb Varga Juditét, vagy épp Lázárét, pikáns lenne valamit találni Völner, vagy Rogán vagyonnyilatkozatában.

      Aztán, hiszen nem az érdekességeket kell hajhászni, hanem a politikai megrendelést kell teljesíteni: cél a billegő körzetek! Hazudnak rendületlenül: hitelesség – nem számít, hogy más számokkal jönnek elő? – nem számít. Védekezzen a megtámadott, bemocskolt képviselő. És akiről elsőként írják meg, arról terjed el a leggyorsabban, védekező pozícióba kerül, pedig még csak kabátot sem lopott.

      Hacsak? Hacsaknem résen van kampánystáb. Az egyik hajnali fél 2-kor megjelent hazugságra a képviselő stábja már reggel hatra szabályos felszólítást fogalmazott meg (jogszabályi hivatkozásokkal, dokumentumokkal alátámasztva) a Soros-portálnak. Az írást az on-line portálról fél 8-kor, a facebookos felületről hármonegyed 8 kor törölték.

      Hihetnénk, hogy siker… De független-objektíveket nem ilyen anyagból gyúrták! Egy másik független-objektív, bár már nem találta meg a törölt hivatkozást, mégis erre az előzőre hivatkozva, de más hazugságokkal újraszerkesztette a z álhírt. Az újabb helyreigazítási/törlési kérésre pedig azt hazudta, hogy még akkor tette ki a hírt, amikor az első portálon még fent volt. Mondanom sem kell, hogy hazudnak! A törlés után legalább 3 óra telt el, mire a második szennyportál megírta a Fakenews-t.

      És figyelem! Most jön a legfontosabb! Mikor már azt hisszük, hogy minden hazugságot mindenhonnan letöröltek, a fent idézett képviselői kampánystáb rutinos tagjai megnézték az eredeti linkeket is, ahol a cikk továbbra is elérhető volt. Azaz függetlenék meghagyták a technikai kiskaput, hogy az ellenzéki képviselők, kampánystábok és médiumok továbbra is hozzáférjenek és terjesszék a hazugságot.

      Tanulságok: 0-24 órában figyelni kell a sajtót! Azonnal kezdeményezni kell a hazugságok törlését. A fenti eset egy új jelenségre figyelmeztet: nemcsak a hírfolyamból kell töröltetni, de a linket is meg kell szüntetni. Ennek követésére pedig fel kell készülni és mindent dokumentálni kell!”

      • Névtelen
        2022.02.02. 00:22

        Sőt, az lenne a legjobb, ha újra be lehetne vezetni a cenzúrát!

      • Névtelen
        2022.02.02. 06:27

        Ki ez a nagy Elnyomott kipcsikém?,Forrást valahogy mindig elfelejtetek írni…Ennyire szégyellitek a saját fajtátokat?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük