Dobrev Klára közel egyórás videóinterjút adott a Jelen hetilapnak, amiből kiderül, hogy valószínűleg nem venné át a parlamenti mandátumát tavasszal, de elfogadná az összellenzéki lista második helyét. Várhatóan a lista az öt ellenzéki miniszterelnök-jelölttel kezdődik majd, az előválasztáson elért eredményeik sorrendjében. Közülük jó eséllyel Karácsony Gergely sem veszi majd át a mandátumát. Ilyenkor a listán utánuk következők kapják meg a képviselői helyet.

Dobrev szeretne továbbra is EP-képviselő maradni, ottani mandátuma 2024-ig tart. Azt mondta, hogy azért nem indult újra az EP-alelnöki székéért, mert a tavaszi kampányban sok feladata lesz itthon is.

Biztosra ígérte, hogy amennyiben az ellenzék győz, akkor Márki-Zay Pétert választják meg miniszterelnöknek.

A kampányról azt mondta, hogy ha ő lett volna a miniszterelnök-jelölt, akkor nem választották volna szét a saját kampányát az egyéni jelöltekétől, de Márki-Zay ezt kérte, és ennek megfelelően a DK most a 32 egyéni jelöltjére koncentrál. Azért ha kérnek tőlük az MZP-stábtól segítséget, akkor a lehetőségekhez mérten adnak, és mostanában néha kérnek.

A teljes beszélgetés itt van.