Egy év próbára bocsátottak két vezető fideszes propagandistát egy Szabó Tímeát álnéven gyalázó, náci cikkért

2020 őszén derült ki, hogy ki írta fél évvel korábban azt az A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése című cikket, amiben a független képviselőt, a Párbeszéd társelnökét undorító, fertőzést fröcskölő lényként mutatták be ilyen sorokkal:

„Szabó Tímeát egy titkos szigeten lévő, illegális laboratóriumban hozták létre egy kullancs és Lendvai Ildikó DNS-éből. Egy ideig hőálló, steril üvegedényben tartották, aztán az MSZP behurcolta a magyar országgyűlésbe. Szabó Tímea először csak megbújt a parlamenti fakazetták, parketták rései között, aztán lassan bekúszott az ülésterembe. Amikor eljött a rajzás időszaka, Szabó Tímea szót kért, és szerteszéjjel fröcskölte a baktériumait.”

A rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a Zummer Fülöp álnév a fideszes médiában hosszú ideje vezetőként dolgozó Szikszai Pétert takarta, és Toót-Holló Tamás főszerkesztő hagyta jóvá a cikk megjelenését.

Szabó Tímea most bejelentette, hogy a Fővárosi Törvényszék jogerősen is bűnösnek mondta ki Szikszai Pétert és Toót-Holló Tamást becsületsértés vádjában, és a büntetésük egy év próbára bocsátás.