Skip to content

Ha ezt Pakusza megtudja nagyon ideges lesz. Márki-Zay Péter viccből a Fidesz náci alosztályának nevezte a Mi Hazánkat

Ha ezt Pakusza megtudja nagyon ideges lesz. Márki-Zay Péter viccből a Fidesz náci alosztályának nevezte a Mi Hazánkat

Az ellenzéki miniszterelnök-jelölt londoni látogatásán a Financial Times vezető külpolitikai elemzőjének adott interjút, ebben került elő a szélsőjobbos párt is. Márki-Zay Péter szerint 40 százalék esélye van legyőzni Orbán Viktort.

Európa és talán a világ egyik legfontosabb idei választása a magyar, mondta podcastja bevezetőjében az FT-s Gideon Rachman, aki elsőnek azt kérdezte Márki-Zay Pétertől, hogy mit gondol, mekkora esélye van nyerni Orbán Viktor ellen.

Márki-Zay szerint 40 százalék, mert néhány londoni elemző ennyire tette az esélyeit az előválasztási sikert követő napon, szóval azóta is ezt a számot mondja be mindig. Az ellenzéki jelölt arról beszélt, hogy Orbán a hatalom megtartására kiépített rendszere „egy tökéletes építmény”, amit úgy húzott fel, hogy bevehetetlen legyen. Az viszont a magyarok „csodálatos szívósságát” dicséri, hogy még 12 év agymosás után is van esély legyőzni Orbánt.

Rachman megkérdezte, hogy ez vajon egy szabad és igazságos választás lesz? Mire Márki-Zay elmondta, hogy egyáltalán nem, mert Orbán átrajzolta a választási kerületeket, átírta a választási törvényt, úgy, hogy akár 30 százalékkal is el lehessen vinni egy kerületet, ha az ellenzék töredezett. Aztán arról beszélt, hogy a saját felemelkedése négy évvel ezelőtt egy olyan önkormányzati választáson kezdődött, amire kevesebben koncentráltak, mert pár hónapra rá jött az országgyűlési választás. Egyik ellenzéki párt sem akarta „beégetni” a jelöltjét egy megbízható fideszes városban, nagy nehezen, de beálltak hát Márki-Zay mögé. Az itt aratott siker viszont megmutatta, hogy egy független, konzervatív, katolikus jelölt le tudja győzni a Fideszt. Márki-Zay szerint most stratégiailag jó pozícióban vannak, és Orbánnak 12 év után először nincs egyetlen biztos narratívája, ami garantálná neki a sikert.

Márki-Zay arról is beszélt, mennyire nem indulnak egyenlő esélyekkel a felek a médiában. Ezt azzal érzékeltette, hogy az előválasztáson 850 ezer magyar vett részt, a két körben összesen több mint 1,3 millió szavazatot adtak le, ennek ellenére „az állami média erről nem tudósított. Egyáltalán. Semmit sem.” Az előző ciklusban az egyik ellenzéki párt négy év alatt összesen ötpercnyi megszólalási lehetőséget kapott a köztévén. Őt magát pedig azóta „nem engedték be” a tévébe, amióta az ellenzék közös jelöltjévé lépett elő.

További kérdésre azt is elmondta, hogy majdnem a teljes hazai médiavilág a Fideszé a vidéki lapoktól kezdve a rádiókon át az ATV-ig, melyet „egy-egy Fideszhez nagyon hűséges” személy birtokol. https://hvg.hu/itthon/20220203_MarkiZay_Peter_viccbol_a_Fidesz_naci_alosztalyanak_nevezte_a_Mi_Hazankat#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



12 Comments

  1. Névtelen
    2022.02.03. 16:54

    Sajnos ez nem is vicc.

    8
    3
  2. Névtelen
    2022.02.03. 18:34

    Zavart, fura tekintetu nemzetvedo… brrrrr

    6
    1
  3. Névtelen
    2022.02.03. 19:54

    Pakuszát idegesíti az igazság?

    5
    3
  4. Névtelen
    2022.02.03. 21:51

    Már bocsánat, de a mitanyánk nem szélsőjobbos párt. Vannak szélsőjobbos szimpatizánsai, esetleg tagjai, de a párt kommunikációja max jobboldali, nemzeti, de nem szélsőjobbos, pláne nem nemzetiszocialista, azaz náci.
    Bármi-Baynak az a valódi problémája az MHM-mel, hogy az nagy valószínűséggel bőven meg fogja ugrani az 5 %-os küszöböt a választásokon. Még a 10 % sem kizárt. És ez nagyon nem illik bele a baloldali forgatókönyvbe, hiszen pusztán azért tartják Jakabékat, hogy az átvigye a jobbikos szavazókat balra. A mellékelt ábra viszont azt mutatja, hogy alkalmatlan személyre bízták ezt a feladatot, illetve azt mutatja, hogy a jobbik nem balos szavazói rátaláltak Toróékra, ami sima bejutást garantál nekik.

    1
    4
    • Névtelen
      2022.02.04. 07:43

      Hahaha

      5
      1
    • Névtelen
      2022.02.04. 13:14

      Bruhaha

  5. Névtelen
    2022.02.04. 07:50

    Pakusza elvtárs jó elvtárs. …mondta Rogán óni és kényelmesen hátradőlt a foteljében

    3
    1
  6. Névtelen
    2022.02.06. 20:37

    A Mihazánk az egyetlen párt, amelyik kiáll szabadságjogainkért ebben a kovid-fasiszta világban.
    Nekik volt egyedül bátorságuk
    – megkérdőjelezni az oltás hatékonyságát,
    – megkérdőjelezni a szájmaszk kötelező használatának szükségességét,
    – tiltakozni a munkahelyeken bevezetett kötelező oltás ellen,
    – kimondani a vírus mesterséges vuhani megalkotását,
    – követelni a korlátozások feloldását.
    A többi párt meg mint a fanatikus szektások, feláldoztak minket, szabadságunkat a covid-isten oltárán.
    No, ezért kapja meg majd a Mihazánk a szavazatok 10 %-át.

    • Névtelen
      2022.02.20. 08:53

      idióta

  7. Névtelen
    2022.02.19. 01:23

    Amikor Miskolcra hozták a roma fesztivált, Pakusza úr csak úgy hallgatott. Dehogy szélsőséges. Olyan semmilyen.

    • Névtelen
      2022.02.20. 08:55

      Így így. Jól megél a szájkaratéból, addig se kell dolgozni

  8. Riomondvag
    2022.03.27. 17:25

    In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength.
    Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation.
    Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown.
    The energy massage inSoho it today skill give away bliss. The Soapy massage – on the influence on clients is meant practically unlimited available opportunities actions on bodily, and consequently, and psychoemotional state of health friends.
    Dear gentlemen!

    [url=https://61726699919bd.site123.me/]10 топовых российских блогеров которых надо читать чтобы не[/url]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük