Hoppá. Nagymaroson készülnek a legjobb magyar túrabakancsok

„Nemigen hittem a szocializmus működőképességében. Láttam, hogy előbb-utóbb ennek vége lesz” – meséli Panni, akit építész apja és tanár anyja eredetileg hasonló pályára szánt volna. Ő mégis a Könnyűipari Műszaki Főiskola bőrfeldolgozóipari szakára ment, ahol gyártmányfejlesztő üzemmérnökként végzett. Azt is látta, hogy egy nagy állami gyárhoz nincs értelme elmenni. „Rögtön vállalkozni kezdtem.”

Régi álom volt, hogy színes bőrből is készüljön bakancs. A fotón balra fent Mécs László egykori bakancsának elkopott talpa, Panni mögött egy Erőss Zsolttól kapott naptár. Fotó: Sebestyén László / Forbes

A szocializmus utolsó évei voltak ezek, ezért egy GMK-t alapított, amit Sevró néven jegyeztek be. (A sevró egy finom, cserzett gidabőr.) Nemcsak név volt, piaci rés is. Kifejezetten zavarta, hogy csak ronda női cipőket talál: „Ha bementél egy boltba, minden sorban ugyanaz a szovjet exportból visszamaradt cipő volt.” Így, meg is volt a mesterterv: csinál szépeket, méghozzá manufakturális körülmények között.https://forbes.hu/napi-cimlap/mauna-magyar-turabakancs-nagymaros/?utm_source=Forbes+Espresso+h%C3%ADrlev%C3%A9l&utm_campaign=c1d417d98e-EMAIL_CAMPAIGN_5_19_2021_13_48_COPY_10&utm_medium=email&utm_term=0_5d6f550842-c1d417d98e-56945581&ct=t(N_COPY_10)