Oscar-jelölt magyar berendező

Sipos a jelölést a „production design” kategóriájában kapta mint a production designerrel együtt dolgozó set decorator, azaz berendező. A forgatásokon nem dolgozik, az előkészületekben vesz rész egy stáb élén, ami azon dolgozik, hogy megépítse a filmhez szükséges díszleteket és kellékeket. „Van konceptrajzoló, van, aki photoshopban elkészíti a tervet, amit aztán valaki 3D-ben modellez, alaprajzot készít” – részletezi a munkát, aminek a fontos része az is, hogy költségvetést készítenek, mire mennyit lehet költeni.

A Dűnét kilencven százalékban Magyarországon, az Origo filmstúdióban gyártották le, minden, ami a filmben belső térben játszódott, azt ott kellett megépíteni. Nagyon sok dologra büszke abból a produkcióból, de legjobban a film elején látható szélcsengőre. A Dűnének volt egy kéthetes pótforgatása, ami alatt viszonylag sok jelenetet vettek fel még, akkor forgatták le azt a részt is, amikor Jessica a Hang használatára oktatja Pault reggeli közben.

 

Az idei, 94. Oscar-díj átadóját március 27-én tartják meg.https://telex.hu/szorakozas/2022/02/08/sipos-zsuzsanna-oscar-jelolt-magyar-filmes-dune-berendezo