Skip to content

Polt Péter szerint törvényesen van szabadlábon Völner Pál

Polt Péter szerint törvényesen van szabadlábon Völner Pál
Polt Péter szerint törvényesen van szabadlábon Völner Pál

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője még január 23-án intézett „Miért látható ilyen sok eljárási ellentmondás a Völner ügyben?” címmel írásbeli kérdést Polt Péterhez. Az öt oldalon át sorolt kérdések között szerepelt az is, hogy vajon miért nem tartóztatták még le a korrupcióval gyanúsított egykori államtitkárt, Völner Pált ugyanabban az ügyben, amiben a szintén gyanúsított bírósági végrahajtói kari elnök Schadl Györgyöt igen.

A legfőbb ügyész mostanra küldte meg válaszait Vadainak. Polt Péter szerint

„a kényszerintézkedések esetében az arányosság elvét nem a terheltek viszonylatában kell alkalmazni, mindig az érintett személy vonatkozásában megállapított tényektől és körülményektől függ, mi az arányos kényszerintézkedés”.

Válaszát azzal zárta, hogy

„a Központi Nyomozó Főügyészség és a Fővárosi Nyomozó Ügyészség törvényesen, megalapozottan és szakszerűen járt el a kérdéssel érintett ügyekben”,

vagyis a legfőbb ügyész szerint törvényes, hogy csak Schadl Györgyöt tartóztatták le, Völner Pált viszont nem.https://hvg.hu/itthon/20220207_polt_peter_volner_pal_schadl_gyorgy



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2022.02.09. 11:39

    SZÉGYEN.
    A FIDESZ ( NAMEG PERSZE A KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT ) ÉS A KÚRMÁNY SZÉGYENE.

    2
    2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük