Biztosan hozni kellene a a két miskolcit…

2018-ban három vidéki körzetben győzött ellenzéki jelölt: az egyik szegediben, az egyik pécsiben és a dunaújvárosiban. Itt az ismétlést az ellenzék magától értetődőnek tartja, ezekkel tartunk most 30 nyerhetőnél.

A fentiek mellett biztosan hozni kellene a másik pécsi és a másik szegedi körzetet, a két miskolcit, a tatabányait, a városiasabb nyíregyházit, a szolnokit, illetve a következő ötből legalább négyet: a kaposvárit, az esztergomit, a békéscsabait, a gyulait vagy a gyöngyösit.

EZEK A KÖTELEZŐ KÖRÖK, MONDHATNI A BEUGRÓ, AMIVEL AZ ELLENZÉK EGYÁLTALÁN VERSENYBEN TUDNA MARADNI.

A képzeletbeli, 40-40 felosztás alapján a Fidesz vinné az ország két szélét: nyugaton a Mosonmagyaróvártól Zalaegerszegig tartó sávot, keleten pedig Vásárosnaménytól a Debrecentől keletre eső területekig húzódót. Ezenkívül a Fidesznek előre oda lehet adni két sávot az ország közepén is: egy kisebbet Mezőkövesdtől Karcagig, és egy jóval nagyobbat, Bicskétől egészen Barcsig, kiegészülve a Duna túlpartján Bács-Kiskun megye nagy részével.

Számításoktól és modellektől függően körülbelül 25-30 olyan körzet marad, ahol a legtöbb szakértő és politikus szerint eldől majd a választás.

Egy kormányváltáshoz ezeknek több mint a felét még az ellenzéknek kellene megnyernie, a fent remélt 40 körzeten túl. Legalább 3-4 mandátummal több mint a felét, mert a határon túli levélszavazatokkal és a német kisebbségi képviselő várható bejutásával a Fidesz akár 2-3 biztos listás helyre számíthat a legtöbb várakozás szerint. Vagyis az ellenzéknek a legtöbb modell alapján a parlamenti többség megszerzéséhez nem elég éppen csak győznie.

Bizonytalanságokhttps://444.hu/tldr/2022/02/14/tiz-nagyon-fontos-parharc