Skip to content

Na akkor most van vége az MSZP-nek

Na akkor most van vége az MSZP-nek

Korrupcióval gyanúsítja Horváth Csaba zuglói polgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség

Az ügyészség szerint megalapozott a gyanú, hogy Horváth egy társával a fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy céget, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Korrupciós bűncselekmények miatt gyanúsított a zuglói polgármester és egy volt helyi politikus – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán. Az ügyészség azt közölte, hogy befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást, amelyben a zuglói fizetős parkolási rendszerrel kapcsolatos visszaéléseket vizsgálja.

A nyomozó főügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével kedden több helyszínen – köztük a zuglói önkormányzat épületében – házkutatásokat és lefoglalásokat végzett, majd gyanúsítottként hallgatta ki a zuglói polgármestert és egy volt helyi politikust.

Az ügyészség szerint megalapozott gyanú, hogy 2016-ban a jelenlegi polgármester – aki akkor a fővárosi közgyűlés tagja volt – a társával Zuglóban, a tervezett fizetős parkolási rendszer üzemeltetésére keresett egy gazdasági társaságot, amelytől a nyereségük felére tartottak igényt.

Mindezen túlmenően, 2017 szeptemberében egy helyi politikus azzal kereste meg ugyanezen céget, hogy havi 3 millió forintért cserébe nem fogja a befolyását a cég ellenében érvényesíteni az ügyben. Az ügyészség szerint a gyanúsított legalább három alkalommal vett át alkalmanként 3 millió forint készpénzt.

Szerda délelőtt közölte Horváth Csaba, Zugló polgármestere a Facebookon, hogy házkutatást tart a polgármesteri hivatalban az ügyészség, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft.-nél, és az ő otthonában. Az önkormányzat egyelőre nem árulta el, hogy milyen ügyben tartanak házkutatást, a hvg.hu-nak a kerület sajtóreferense mindössze a házkutatás tényét erősítette meg.

Hadházy Ákos, a körzet ellenzéki képviselőjelöltje szerda délután azt mondta a hvg.hu-nak, ha bebizonyosodik, hogy Horváth Csaba polgármester részt vett ebben, annak gyors politikai következményei kell hogy legyenek. A zuglói körzetben az áprilisi választáson egyéni képviselőjelöltként induló – és kormányváltás esetén a korrupcióellenes tárca nélküli miniszteri posztra felkért – politikus emlékeztetett: többször elmondta korábban, hogy a zuglói parkolási botránynál korrupció volt, és ennek politikai következményei kell legyenek, szerinte ez az ellenzék elemi érdeke.

Hozzátette: a zuglói parkolási ügy csak egy mellékszála annak a sokkal nagyobb volumenű nyomozásnak, ami „egy, a kormány legfelsőbb köreihez vezető adócsaló hálózatról szól”. Hadházy azt is mondta, azt várja a nyomozó hatóságoktól, hogy „ne csak sejtessenek”, hanem hozzák nyilvánosságra az ügy részleteit. Kérdésünkre Hadházy nem tudta egyelőre beazonosítani az ügyészség által másik gyanúsítottként emlegetett, a gyanú szerint kenőpénzeket átvevő „volt politikus”.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



13 Comments

  1. Névtelen
    2022.02.23. 18:10

    Szép volt fiúk! A jó édes mamátokat!

    1
    1
  2. Névtelen
    2022.02.23. 18:33

    Ki a másik érintett politikus?

    1
    1
  3. Névtelen
    2022.02.23. 19:25

    Itt Miskolcon is remélem bukik a megélhetési politikus Varga, eddig csak punnyad a parlamentbe.

    6
    2
    • Névtelen
      2022.02.23. 20:31

      Ahhoz nem félkegyelmű Jánost kellett volna indítani ellene…

      • Névtelen
        2022.02.23. 20:57

        Basszus! Hát nem Andreát indítottátok Lacika ellen? ????
        Lacikát azelőtt nem Hubi mosta le?

        1
        1
        • Névtelen
          2022.02.24. 06:54

          Most miért nem mossa le Hubi?

      • Névtelen
        2022.02.23. 21:10

        Hanem kit?

    • Névtelen
      2022.02.24. 06:00

      Írj már két mondatot Hubay négy éves parlamenti felszólalásairól!

  4. Névtelen
    2022.02.24. 06:04

    Semmi baj, nem Horváth Csaba miatt szavazunk az ellenzékre. Azt, hogy mi zajlott ott, már évek óta kiderült.
    Kérdés, hogy az Ódor, vagy Simonka ügyeihez képest milyen gyorsan fognak haladni.

  5. Névtelen
    2022.02.24. 07:47

    Az mszp megszuneset tamogatom. De az ellenzekkel vagyok tovabbra is.

    • Névtelen
      2022.02.24. 08:37

      Nem újság! A barna-vörös bolsevikok már sokszor cseréltek állarcot.

      aztán minden népboldogítás után; Margit

      „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből.” (Margaret Thatcher)

      • Névtelen
        2022.02.24. 10:32

        Most éppen a fidesz kdnp frakció van velük tele.
        Thatcher sose mondott ilyet.Ki fordította le?Kövér Laci?Semjén Zsolti?

    • Névtelen
      2022.02.24. 09:52

      Akkor vissza a szigetekre

      ” November elsejével lemond mandátumáról Tóbiás József, az MSZP országgyűlési képviselője, volt elnöke – közölte Tóth Bertalan, az MSZP elnöke …”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük