Leonyid Ivasov nyugállományú vezérezredes, a szovjet rendszer nagy híve, a nem hivatalos Összoroszországi Tisztek Gyűlése szervezet elnöke. A háború kapujában című írásának alcíme szerint az orosz föderáció államfőjéhez és polgáraihoz intézte üzenetét, amelyben nem egyszerűen azt várja Putyintól, hogy fejezze be „bűnös politikáját, amivel egy háborút provokál”, hanem hogy itt lenne az ideje annak, hogy lemondjon.

A kőkemény nacionalista Ivasov nem külső hatalmakat ostoroz Oroszország bajaiért, például a Nyugatot vagy Ukrajnát, hanem „a tehetetlen állami működést, a képességeket és a hozzáértést nélkülöző államhatalmat és adminisztrációt, illetve a társadalom passzivitását és tévelygését”. Szerinte „nincs állam a földön, amely ebben az állapotban hosszú ideig fennmaradhat”. Úgy látja, hogy az elit meg akarja tartani a hatalmát és a vagyonát mindaddig, ameddig csak lehet, akár azon az áron is, hogy az orosz államiság eltűnjön a föld színéről a társadalommal együtt.
………………………………….
ez az elit vagyonmegtartásról szóló rész nagyon ismerős, bónuszként orbán végre tönkreteheti az országot amire mgesküdött a választási veresége napján