Skip to content

Beszakadt a forint

Beszakadt a forint

Történelmi mélypontra zuhant a forint

 

Soha nem volt még annyira gyenge a forint, mint most. Az eddigi mélypontján 2021. november 23-án járt, akkor 372,008 forintba került egy euró, hétfő délelőtt azonban ennél is tovább gyengült,

az új történelmi mélypont 372,21.

A forint múlt csütörtökön kezdett zuhanni, percekkel az után, hogy az orosz hadsereg megindította az inváziót Ukrajna ellen. Aznap hajnalban még 360 forintba került egy euró, a délután végére már a 370-es szintet is elérte az árfolyam. Péntekre és a hétvégére egy kicsit megnyugodtak a befektetők, a hétfő reggelt 367-es szinten kezdte a magyar fizetőeszköz. Onnan azonban gyorsan esni kezdett, amint kinyitottak Európa tőzsdéi, hamar meglett az új történelmi mélypont. Azóta némileg korrigált az árfolyam, 371-es szint környékén mozog.

Nem meglepő, hogy aggódnak a befektetők: az orosz-ukrán harcok és az orosz gazdasággal szembeni büntetések hatása miatt aki nem akarja direkt a kockázatos, de jobban fizető befektetéseket keresni, az a legbiztonságosabb devizákba, euróba, dollárba, vagy épp aranyba viszi át a befektetéseit. Ennek a kárvallottja most a forint is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



15 Comments

  1. Névtelen
    2022.02.28. 11:27

    Sikerült a Kárpát-medence géniuszának 12 év alatt 30-35%-kal gyengíteni a forintot. Ez is a „sikertörténethez” tartozik?

    9
    2
    • Névtelen
      2022.02.28. 13:55

      majd eladjuk Böszme vörösiszap tárolóit.

      1
      6
    • Névtelen
      2022.02.28. 14:44

      a sok munkalakás
      a 4 leégett DK-s iroda, könyvelés előtt
      stb, stb

      Drága dolog a demokrácia

  2. Névtelen
    2022.02.28. 11:29

    Lassan elérjük a forint előtti pengő szintjét. Lehet nyomtatni lassan az 50 000Ft-os bankjegyet!

    7
    2
    • Névtelen
      2022.02.28. 13:59

      Majd, ha rárakjátok a miskolci kőbunkó képmását meg Enikő papucsának fotóját

      Az amerikai deficit Kínával szemben 232 milliárd dollár

      1
      1
  3. Névtelen
    2022.02.28. 12:20

    „A patthelyzetből viszont Putyin azt is gondolhatja, hogy menekvést jelent, ha megnyomja azt a bizonyos gombot. Neki egyébként előbb-utóbb azzal is szembe kell néznie, hogy esélyes, hogy saját emberei közül valaki épp e gomb megnyomásától félve agyonlövi” – írja az orosz diktátorról a történész.

    • Névtelen
      2022.02.28. 14:42

      és akkor nem lesz BRICS?

      „BRICS betűszó öt jelentős feltörekvő gazdaság társulását takarja. Az öt ország Brazília, Oroszország, India, Kína és a Dél-afrikai Köztársaság. (A betűszó az öt ország angol nevének kezdőbetűiből áll össze : Brasil, Russia, India, China és Republic of South Africa.) Az országcsoport neve a Dél-afrikai Köztársaság 2010-es csatlakozását megelőzően BRIC volt. A BRICS-tagok mindegyike gyorsan fejlődő és frissen iparosodott ország. Jelentős regionális és globális befolyással rendelkeznek, pl. Kína és Oroszország tagja az ENSZ Biztonsági Tanácsának és mind az öt ország tagja a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő G20-nak.

      2013-ban a BRICS-országok közel 3 milliárd embert képviselnek, ami mintegy 40%-a a föld teljes lakosságának. Az öt ország összesített nominális GDP-je a világ GDP-jének mintegy 20%-át teszi ki.”

  4. Névtelen
    2022.02.28. 12:51

    Még szerencse, hogy az elmúlt 10 év volt a legsikeresebb hazánk életében! Mennyi lenne most az euro árfolyama, ha nem így lett volna?

    • Névtelen
      2022.02.28. 13:54

      Valakinek meg kell fizetni Gatesék víruslaborjának és az ukrán földjeinek árát.

  5. Névtelen
    2022.02.28. 14:17

    Ha azt érzed, hogy de szépen kisütött a nap, ne nézz fel, nem biztos hogy az süt.
    Mégis Fogarasi Árpi éli majd túl, Kocsordon.

  6. Névtelen
    2022.02.28. 14:46

    Jakab Péter , a DK ballik tagozatának vezetője az arab tavaszt választja. Ennyi.

  7. Névtelen
    2022.02.28. 15:45

    Húúúúúúúú, Petike! Már nem nyomod a „lókupec” dumát. Szépen csillog az
    előválasztási 4. helyezés? Majd este Enikő felolvassa neked az esti mesédet.

    „A buta medvét megállítja a szemtelen nyuszi az erdőben.
    – Szervusz, medve! Keresett a Feri!
    – Milyen Feri? – kérdi gyanútlanul a maci.
    – Aki a seggét az orrodra veri – mondja a pimasz nyúl, és nevetve elszalad.
    Másnap újra találkoznak.
    – Szervusz medve. Itt volt a Feri…
    A medve megint megugrik, a nyuszi elmondja a csúnya-szemtelen versikét, és elszalad.
    Harmadnap, negyednap is megismétlődik a jelenet, s a medve már nagyon szégyelli, hogy mindig csúffá teszik. Elsírja bánatát a rókának, mert tudja, hogy az nagyon furfangos jószág.
    – Kutyaharapást szőrivel – tanácsolja a róka. – Ha legközelebb találkozol a nyúllal, mondd neki, hogy kereste az Erik, s ha ő megkérdi, hogy milyen Erik, válaszold azt, hogy „akinek seggét az orrodra verik”. Így aztán visszaadtad a kölcsönt!
    – Jó, jó, nagyon jó – mondja boldogan a bamba medve, s alig várja, hogy találkozzék a nyúllal.
    – Szervusz Nyuszi! – örül, hogy meglátta. – Keresett az Erik!
    – Tudom, mondta a Feri!
    – Milyen Feri…?”

  8. Névtelen
    2022.02.28. 15:46

    Arab Tavaszt a szélsőjobb fidesz tagozata a Putyini báb kormány az Orbán rendszer az Orosz barát kormánya választja és Putyin választotta mikor Orbán béketárgyalás helyet harcitárgyalásra ment Moszkvába. Putyin Magyarországot is leigázta csak minket nem háborúval hanem orosz barát báb kormányával Orbánnal. Ukrajnát pedig Putyin sajnos háborúval akarja de Ukrajna bátor és ellenáll az orosz agressziónak. Orbán harcitárgyalásra érkezése után miután Moszkvába megérkezve tárgyalt Putyinnal rá Pár hétre rá Putyin háborút indított Ukrajna ellen.De Ukrajna megvédi magát az orosz agresszió ellen. Orbán az Orosz Putyinnal barátkozik aki a keleti háború pártján van. Inkább Orbánnak lehet cselszövése ha elveszíti a választásokat a szomszédból Ukrajnából behívja majd az Orosz tankokat megpecsételve ezzel Orbán és Putyin a barátságukat. Ahogy a választások közelednek úgy közeledik az Orosz front is. Szép új világ helyett nesze nekünk szar, rossz új világ a keleti új világrend térhódítása Orosz barát Orbán kormánnyal. De a Magyar emberek a békét választják ami a nyugati demokrácia. Lehet erre Putyin és Orbán cselszövéssel bosszút szülnek de nem szabad engedni az Orosz befolyás erős nyomásának Ukrajna is kiáll a függetlenségéért, Magyarországnak is ki kell állnia a függetlenség mellett orosz nyomásnak nem szabad nálunk sem engedni.

  9. Névtelen
    2022.02.28. 15:59

    Jakab a nyugalmat a békét választja ami garancia erre Magyarországon már most is az Európai Unió és a NATO. Ukrajna is a békét választja megvédi magát ellenáll az orosz agressziónak és Ukrajna perspektívája az Európai Unió és a NATO tagság, hogy ha mindkét tagságnak részese lenne akkor többet soha többé ne tudja oroszország megtámadni. Mert az Európai Unió és NATO „védőháló” azzal Putyin nem merne szembeszállni. Mert ha megtenné azzal az Európai Unio és NATO egész tagállama elleni támadásnak értékelni ezért Putyin visszább húzódna ha Ukrajna is Európai Unió-s tag és NATO tag lenne. csak „Szíjgyártóval” Orbán blokkolja ezt. Ezért is kell kormányváltás ,hogy Ukrajna tagságának blokkolása helyett végre támogatás legyen a szomszédokban is nyugalom és béke legyen végre ! Putyin is inkább a békét keresné és kivonná az orosz csapatokat Ukrajnából. Mert senkinek se jó ez az orosz agresszió Ukrajna a háború miatt szenved Magyarország pedig az orosz gazdasági és politikai befolyás miatt szenved sajnos.

  10. Névtelen
    2022.02.28. 20:32

    BRICS lesz neked az „orrodra koppintva”. Az egész BRANCS-al leléphet Putyin és Orbán vigyék az összes haveruk és mehetnek a francba !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük