Szerencsen már mindenki megígérte, hogy megépül az üveggyapot gyár.  Az üzemnek az állami támogatás ellenére  nyoma sincs

A 2020 nyarán tragikus balesetben elhunyt Koncz Ferenc, egykori szerencsi polgármester, később a térség fideszes országgyűlési képviselője már a 2010-es választási kampányban is beszélt a tervezett gyárról. Miután megválasztották, a Kossuth Rádióban elmondta, hogy tíz éven belül 1000-1500 munkahelyet kell létesíteniük a városban. 2019-ben arról beszélt, hogy ez az egy gyár 160-180 embernek adna munkát.

A politikus halálát követően, az időközi választás kampányában, 2020 szeptemberében delegáció érkezett a helyszínre. Kivonult Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a Fidesz jelöltje és az OLP-Tech Kft.-től Orbán György. Szijjártó Péter akkor kijelentette, hogy a célkitűzéseik nem változtak, és a beruházással foglalkozó ügynökség, illetve az Eximbank továbbra is elkötelezett a beruházás iránt.

Csepely János emlékei szerint nagy csinnadrattával vonultak fel. „Volt ott egy gép, ami hordta a földet egyik irányból a másikba, de miután elment a delegáció, a gépek is eltűntek” – mesélte.

Ekkor, 2020. szeptember 15-én a kampányoló Fidesz-jelölt, Koncz Zsófia Facebook-oldalán azt írta, hogy a hír igaz, a miskolci OLP-TECH Kft. „hosszas előkészületek” után elindítja az üveggyapot gyár építését, és 2021-ben el is indulhat a próbagyártás.

Elmaradt bérleti díj

A szerencsi Globo Televízió 2021. január elején riportban arról számolt be, hogy az üveggyapotgyár tulajdonosa 105 millió forintért vásárolja meg Szerencs Város Önkormányzatától a város határában található 4,3 hektáros területet, ahol a tervek szerint 2021 tavaszán megkezdődnek a csarnok kivitelezési munkálatai. A riport szerint a gyár helyszínén nagyon magas a talajvíz, ezért át kellett terveztetni a csarnokokat, és ezért csúszik az építkezés. Közölték azt is, hogy a Pimco „kötelezettséget vállalt az elmúlt években elmaradt bérleti díj rendezésére is”. Nyíri Tibor polgármester akkor azt mondta a televíziónak, hogy majdnem 40 milliós a tartozás.

Érdekesség, hogy a céges adatok szerint a Pimco 2016-ban még 40 millió forintos adózott eredménnyel zárta az évet, ebből 2020-ra 26,7 millió forintos veszteség lett. Nincs információ arról, hogy a beruházásnak új tulajdonosa lenne.