Miskolc. 2+1 programnak fog otthont adni a Lovagi Tornák Tere, amelyet a Diósgyőri strand feláldozásával, közel 1 milliárd forintból épült meg

Mérlegen a Lovagi Tornák Terének kihasználtsága. Na erre álmodban sem gondoltál volna…

Tombol a nyár, napjainkban a turizmus főszezonjának időszakát éljük. A rendezvényhelyszínek szerte az országban csúcsra vannak járatva, hiszen ennek van most itt az ideje. Az emberek a covid járvány két éve után már alig várták, hogy ismét közösségi programokon, koncerteken, kulturális rendezvényeken vehessenek részt.

Ebben az időszakban miért ne tennénk fel a kérdést, hogy Miskolc egyik legnagyobb rendezvényközpontja, a Lovagi Tornák Tere milyen programokat kínál a Szinva völgyébe látogató turistáknak és a miskolciaknak?

Mielőtt a konkrét kérdésre pontos választ adnánk, nézzük meg, hogy mit is takar a Lovagi Tornák Tere, mint épített környezet a Diósgyőri vár szomszédságában. A Diósgyőr–Lillafüred komplex kulturális és ökoturisztikai fejlesztés projekt keretében valósult meg a vár fejlesztésének első üteme, megújult a Lillafüredi függőkert. Ugyanennek a projektnek a részeként csaknem 1 milliárd forintos költségből felépült a Lovagi Tornák Tere is, melyet ünnepélyes keretek között 2015. augusztus 20-án adtak át a nagyközönségnek. Az államalapítás napján felavatott rendezvénytér 750 fedett ülőhellyel rendelkezik, teljes befogadóképessége pedig eléri a 4000 főt (ülő és állóhelyek). A beruházás a kezdetektől megosztó volt, hiszen a Diósgyőri strand beáldozásával valósulhatott csak meg a beruházás. Érdekes adalék még, hogy Tokajban ebben az időszakban építették a Fesztivál Katlant, amelyet 2014 augusztusában adtak át.

Visszatérve az eredeti kérdésfelvetésre, hogy milyen programokat kínál a nyár hátralévő részében a Lovagi Tornák Tere Miskolcon, a következő válasz adható:- augusztus 5-én Fergeteg Party lesz (Neoton – Crazy Little Queen – Heatlie, Házigazda: Dj Dominique). A jegyárak három kategóriában a következőképpen alakulnak: 6990 Ft, 8990 Ft, 9990 Ft.- szeptember 2-án Rúzsa Magdi koncerten vehetünk részt 9900, 5500, 4900 vagy 4500 forintos jegyárak egyikén.- továbbá a Lovagi Tornák Tere előtt, a Vásártéren augusztus 12-én Gasztroplacc kerül megrendezésre, melynek a házigazdája a Nívódíjas Miskolci Illés Zenekar lesz. Erre a rendezvényre a belépő 1000, illetve 1500 forintos áron már elérhető.

Gyors fejszámolás, az előttünk álló 39 napban (szeptember 4-ig) jelenlegi tudásunk szerint 2+1 programnak fog otthont adni a Lovagi Tornák Tere, mely hét évvel ezelőtt, a Diósgyőri strand feláldozásával, közel 1 milliárd forintból épült meg. Ezzel szemben a Tokaj Fesztivál Katlan ugyanebben az időszakban közel négyszer annyi műsorszámmal, 11 programmal várja a kikapcsolódni vágyókat.

Itt tartunk ma. Miskolc ma erre képes. A strand bezárt, a Tündérkert ebek harmincadján, a Lovagi Tornák Tere kihasználatlanul áll a vár tőszomszédságában. Mindeközben Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere a Diósgyőri vár második ütemének ellentmondásos történetét elemzi. Tényleg semmi teendője, esetleg felelőssége nincs a városvezetésnek abban, hogy a Lovagi Tornák Tere kihasználatlanul áll a turisztikai főszezonban? Mikor lesz Miskolc a térség turisztikai központja, ha a legfontosabb fesztiváljai megszűnnek (Kaláka, Kocsonyafesztivál, Operafesztivál), a meglévő rendezvényhelyszíneket pedig nem tudja megtölteni megfelelő számú és minőségű programokkal?

A Lovagi Tornák Terének, illetve a Tokaj Fesztivál Katlannak a programjai az alábbi linkeken érhető el:https://diosgyorivar.hu/osszes-programhttps://www.facebook.com/events/1193152411477974/?ref=newsfeedhttps://fesztivalkatlan.hu/musor/

Neked milyen élményeid, benyomásaid vannak a Lovagi Tornák Terével kapcsolatban?https://miskolcutcain.hu/2022/08/04/lovagi-tornak-tere/