Kovács Bálint: Főispán úr, ellepték a vármegyét a buzik!

KOVÁCS BÁLINT

Pedig jó ötlet ez a könyvfóliázósdi, csak akkor már rendesen kéne csinálni. Vélemény.

Nem, az, hogy a kormány homofób törvénye értelmében elkezdték fóliával bevonni azokat a könyveket, amelyekben szerepelnek meleg, transznemű, vagy óvodás korukban akaratuk ellenére átoperált karakterek, nem jelenti azt, hogy a Fidesz-kormány tagjai és személyesen Orbán Viktor utálnák a melegeket. Hogyan is utálhatnák: a számok makacs dolgok, statisztikai alapon törvényszerű, hogy az ő családjukban is lehetnek melegek, és akkor az olyan párttisztviselőkről még nem is beszéltünk, akiknek pályáját dicséretes lelkesedéssel és teljes toleranciával támogatta a Fidesz, amíg az illető le nem bukott egy karanténtörő meleg szexpartiban, pontosabban nem lebukott, hanem ki-, az ablakon.

Ennek az intézkedésnek csakis a politikai kommunikációhoz van köze.

Hát az, hogy közben véletlenül egészen közel sodorja az országot a nácizmushoz, csak kellemetlen mellékkörülmény.

(Nekünk kellemetlen, nem nekik.) Kilencven évvel a könyvégetések után újra fizikailag abuzálni a buzis könyveket: nem a történelem ismétli önmagát, hanem az emberi romlottság. Ráadásul, jó, hát ez tényleg hangyapöcse a nagy egészhez képest, de: nájlonnal.

Amikor a világ egy kicsit is fejlettebb része azon agyal, hogyan is lehetne leállni a bolygót tönkretevő, teljesen felesleges műanyaghasználatról, amit az EU mellesleg be is tiltott, akkor mi még cenzúrára se tudunk jobbat kitalálni.

Szóval mindennek csakis ahhoz van köze, hogy a Fidesz egyetlen célja visszafelé haladni az időben.