Váradi József elnök-vezérigazgató azonban cseppet sincs megijedve

The Times

Esnek a Wizz Air részvényei, de a cég egyébként is elbújhat a két nagy vetélytárs, a Ryanair és az Easyjet üzleti eredményeinek árnyékában, miközben az iparág kezd magához térni a járvány okozta utazási korlátozások után. A magyarországi székhellyel működő társaság 67 millió eurónyi adózás előtti hasznot jelentett az elmúlt negyedévben, ám ez az érték a két riválisnál 740, illetve 235 millió.

A Wizz Airt megviselte, hogy a háború után jelentősen megugrott az üzemanyagár. Ugyan az eltelt három hónapban 15 millió utast vitt, de ez csak kétharmad az Easyjet forgalmához viszonyítva, a Ryanair eredményének pedig csupán az egyharmada. Emelte ugyan az árakat, de nem olyan mértékben, mint a többiek.

Mindez megmutatkozik a részvények jegyzésében, az megy lefelé. Váradi József elnök-vezérigazgató azonban cseppet sincs megijedve. Szerinte a pénzügyi év végén a profit 350-450 millió euró lesz. Ezzel együtt úgy hiszi, hogy a kapacitást egyelőre nem tudják 30 százalékkal növelni, csak 25-tel, mivel az Airbus lassan szállítja az új gépeket. Továbbá sok idő megy el, miután a hatóságok megszigorították a hajtóművek ellenőrzését, írja a brit lap.