Skip to content

Kisebbségbe kerültek az egyházak hívei Magyarországon, a KSH pedig nem siet közzétenni a pontos adatokat

Kisebbségbe kerültek az egyházak hívei Magyarországon, a KSH pedig nem siet közzétenni a pontos adatokat

Most először kisebbségbe kerültek az egyházak hívei Magyarországon, a KSH pedig nem siet közzétenni a pontos adatokat

Hiába kényezteti közpénzből az egyházakat jó ideje az Orbán-kormány, és hiába kommunikál a Fidesz és a KDNP a keresztény értékekről, a friss KSH-adatok szerint a vallásosság egyre csökken Magyarországon. A KSH nem siet a pontos adatok nyilvános közzétételével, de előre tájékoztatja az egyházakat, hogy legyen idejük értelmezni a számukra is sokkoló számokat.

Elkészült a tavaly novemberi népszámlálás legérzékenyebb adataiból, a magyarok felekezeti hovatartozására vonatkozó válaszaiból összeállított statisztika. A HVG információi szerint ezek alapján elmondható: Magyarországon – először a népszámlálások történetében – kisebbségbe kerültek a magukat valamelyik egyház tagjaként meghatározók. Minden felekezet veszített a tagságából, és tovább nőtt a nem válaszolók már a legutóbbi népszámláláskor is népes, közel hárommilliós tábora.

Pontos adatokat azért nem tudni, mert a KSH egyelőre nem köti a nagy nyilvánosság orrára a tényeket, alighanem azért, nehogy olyan „elhamarkodott” következtetéseket lehessen levonni, miszerint a kormány által az elmúlt évtizedben anyagilag elkényeztetett helyzetbe hozott egyházak jelentős (ember)veszteséget szenvedtek el. Bár

voltak olyan jóindulatú egyházi, belső figyelmeztetések, hogy a „politikai kereszténység” inkább visz, mint hoz – ezt az érintettek, immár adatokkal igazolhatóan is, figyelmen kívül hagyták.

Ami az adatok nyilvánosság előli visszatartását, „nem közlését” politikailag még pikánsabbá teszi, hogy a HVG-nek több forrásból megerősített információi szerint az érintett nagy egyházak a napokban külön tájékoztatást kaptak a KSH-tól, hogy legyen idejük értelmezni a számukra is sokkoló adatokat, illetve kellően felkészüljenek (felkészítsék őket) az okok kommunikálására. Az csak feltételezés – de aligha alaptalan -, hogy e „kármentéshez” nem csak a KSH asszisztál, de a kormánypropaganda is kellő felkészülési időt kapott, hogy segítsen annak az ellentmondásnak a feloldásában: hogyan lehet keresztény országnak, Európa ideológiai védőbástyájának nevezni egy olyan országot, amely minden kormányzati igyekezett ellenére inkább távolodott a vallási gyökereitől?https://hvg.hu/itthon/20230921_Most_eloszor_kisebbsegbe_kerultek_az_egyhazak_hivei_Magyarorszagon_a_KSH_pedig_nem_siet_kozzetenni_a_pontos_adatokat#rss



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2023.09.22. 05:32

    Mért kell címképnek a renyheagyú erkölcstelent használni?

    1
    2
    • Névtelen
      2023.09.22. 07:44

      Debilkipcsak veresfóbia, végstádium.

      2
      1
    • Névtelen
      2023.09.22. 17:29

      Mert:
      1.) A te pofádról nem volt kép.
      2.) Ha lett volna, akkor a kereskedelem nem rendelkezett volna kellő mennyiségű billentyűzettel és monitorral a lehánytak pótlására.
      3.) Csak te képzeled azt magadról, hogy te szarod a spanyolviaszkot.

  2. Névtelen
    2023.09.22. 08:53

    Nem baj, az a lényeg, hogy a Fidesz hívei többségben vannak!

    1
    2
    • Névtelen
      2023.09.22. 17:36

      Minden relatív. Még mindig jobb a Fidesz, mint a már többször köpenyegfordítgató, országpusztító Döglött Kutyák és tulajdonosa, a többször hatalmasat taknyolt Böszme, és az ugráló bolháik. 😛
      Ettől még nagyon kívánatos lenne a marslakósítás:
      http://uploads.disquscdn.com/images/5d4ba0717c0cb1c5310e97aedd2926741478a592b67605fc4d80d47d96673d78.jpg

  3. Névtelen
    2023.09.22. 10:49

    Egy szekta mindig élet-halál harcot vív. Ezért nem válogat az eszközökben. A szektavezér ellenségeit halálra ítélik, megfenyegetik, üldözik. Térbeli és időbeli különbségek vannak abban, hogy Putyin módjára megmérgezik, kidobják az ablakon vagy felrobbantják a repülőjét, imakommandóval halálba átkoztatják, mint Németh Sándor, akinek ellenségei alatt a legkevesebb, hogy nyíljon meg a föld és élve hulljanak a pokolba. Vagy van néhány gyanús haláleset, esetleg a komoly veszélyt jelentő Simicska egyik napról a másikra visszavonul, mindent átad és az életet választja.

    Németország világháborúja az egész német néppel egy öngyilkos szekta háborúja volt. Hitler a német náci szektának az öngyilkosságnak ezt a formáját választotta. A szektavezér számára nincs középút, nincs konszolidáció, nincs meghátrálás és nincs visszaút. Csak előre mehet és nem hátra, a híveknek egyre erősebb és egyre nagyobb dózisok kellenek, hogy ne essenek össze. Ezért a nemzetközi harc fokozódik, csapásokat adunk és kapunk, de a győzelmünk nem kétséges, még akkor sem, ha az élet nem egy habostorta. Csak nem a szatíra szintjén, hanem véresen komolyan.

    Ha az Európai Unió és a demokratikus Nyugat „bekeményít”, ami azt jelenti, hogy elvszerűen ellenáll Orbán irracionális diktatúrájának, és nem köt elvtelen kompromisszumot vele (amelynek nyomán Orbán tud halászni a zavarosban), megnő az öngyilkos szekta valamilyen típusú öngyilkosságának veszélye. Ilyenkor a szektavezér növeli a követőin a nyomást, fokozza a veszélyérzetet, a fanatizmust és a paranoiát, megfélemlítést, a külvilágtól való félelmet és a teljes szeparációt. Minden szektavezér diktátor, és minden diktátor skizofrén paranoiás, akinek nincs betegségtudata.

    Orbánnak az esztergomi frakcióülésen elmondott sokkoló beszéde, amelyben „Magyarország” térdre kényszerítéséről” és az európai parlamenti válaszások tétjéről beszélt, szoros összefüggésben van azzal a ténnyel, hogy az Európai Unió asztalára került egy olyan átalakítási terv, amelynek alapján Orbán (értsd: Magyarország) nem maradhat az Európai Unió tagja. Mert ahhoz meg kellene semmisítenie a Fidesz nevű öngyilkos szektát, de nem fogja, mert egy szektavezér inkább akollektív öngyilkosság valamilyen formáját választja. Az uniós tagság elvesztése után pedig az jön.

    Márpedig minden szekta életveszélyes, mert minden szekta diktatúra és elnyomás. Minden szektavezér diktátor és őrült, potenciális gyilkos. Ezért minden szektát és szektavezért meg kell állítani, mert kicsiben emberek életét teszi tönkre, nagyban felgyújtja a világot és népirtást követ el.

  4. Névtelen
    2023.09.22. 12:30

    Mindegy, mert a kommunisták is Hunnia elméjét jelentik a x

  5. Névtelen
    2023.09.23. 22:51

    Azért nem teszik közzé a felekezetekre vontkozó adatokat, mert akkor kiderülne, hogy a KDNP nyugodtan törölheti is a nevéből az „N” betűt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük