Már a csőrében lévő béka két kezével éppen a gólya torkát fojtogatja…
Szombaton tartotta zászlóbontó kongresszusát a Mindenki Magyarországa Néppárt Budapesten, a Belvárosi Színházban. A helyszín szimbolikus – a színház a kultúra, a művelődés és a párbeszéd helyszíne, ami az újonnan alakult párt értékrendjét is meghatározza.

Fotó: Archív

A rendezvényen felszólaltak többek között Molnár Róbert és Bana Tibor alelnökök, valamint Márki-Zay Péter, a szervezet elnöke is. Mindannyian kiemelték beszédeikben, hogy a párt egyik fő programpontja a kultúraváltás, ami nemcsak a hétköznapi életünkben létfontosságú, hanem a közéletben, a politikában is. Nem a pillanatnyi haszonszerzésre kell koncentrálni, ahogy azt a pártok többsége teszi, hanem hosszú távon kell gondolkodnunk, hogy kiszámítható jelenünk és tervezhető jövőnk legyen.
Márki-Zay Péter beszédében több vásárhelyi példát is felsorolt, ami a többi település számára is cél lehet a jövő évi önkormányzati választást követően. Az ingyenes buszközlekedés vagy az ingyenes képzési lehetőségek mind olyan kezdeményezések, amelyek a költségvetés tudatos és megfontolt tervezését követően elérhetők lehetnek a legtöbb magyar város számára.
„Küzdelmünket leginkább egy közismert karikatúrával jellemezhetjük: ezen a rajzon egy gólya által éppen lenyelni szándékozott, már a csőrében lévő béka két kezével éppen a gólya torkát fojtogatja. A rendszer Önöket, mindannyiunkat az ország egészéhez hasonlóan éppen lenyelni készül – mi abban különbözünk a többiektől, hogy nem hagyjuk magunkat, mi a százszoros túlerővel is szembe szállunk. Őszintén hiszünk az igazunkban, erőszakmentesen, minden törvényes eszközzel harcolunk a népünket kifosztó zsarnokok és korrupt kiszolgálóik ellen. Hiszek abban, hogy a nemzetüket kifosztó bűnözőknek az igazsággal először nem Szent Péter színe előtt kell szembesülniük…” – mondta Márki-Zay Péter.

Molnár Róbert a kiállásra, a diktatúra elleni harcra szólította a résztvevőket és az online hallgatóságot. Kiemelte, hogy nemcsak az országos politikában kell részt venni, hanem helyi szinten, a kisközösségekben lehet a legnagyobb eredményeket elérni abban, hogy az emberek megismerjék a valóságot, és ennek hatására egy átláthatóbb, tisztább országért harcoljanak.
„Ezt a rendszert dózerrel eltakarítani nem lehet! De tudjátok, mivel lehet? Apró kalapácsütésekkel. Kinek nincs otthon kalapácsa? Adok neki egyet!” – mondta Molnár Róbert.

Bana Tibor elmondta: örömmel tölti el, hogy több azoknak a regisztrált jelentkezőknek a száma, akik még soha semmilyen pártnak nem voltak tagjai, mint akik már korábban tartoztak valahova. Ez azért nagyon fontos, mert látszik, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt olyan állampolgárokat is meg tud szólítani, akik most látják elérkezettnek az időt a politikában való aktívabb részvételre.
„A politikában minél több új arcnak kell megjelennie. Egyfajta politikai nagytakarításra van szükség, ugyanis szükséges az – a rendszerváltás után három évtizeddel –, hogy szerepet vállaljanak a közéletben azok, akik ezt eddig nem tették meg, akik valóban tenni akarnak ezért az országért, ezért a nemzetért, akik hitelesek, akik nem nyaraltatják a miniszterelnököt, hanem megvannak az elképzeléseik, és változtatni szeretnének érdemben azon a helyzeten, amivel szembesülünk jelenleg.”

A további felszólalók mind kifejezték támogatásukat az újonnan megalakult párt és Márki-Zay Péter felé.
A színházterem szinte teljesen megtelt a korábban már regisztrált párttagjelöltekkel és további érdeklődőkkel, akik közül többen kifejezték csatlakozási szándékukat a színpadon.

A jelentkezés tovább folytatódik a Mindenki Magyarországa Néppártba, ami az alábbi linken tehető meg: