Skip to content

Tőrbe csalta a naiv TEK-eket Esztergomban

Tőrbe csalta a naiv TEK-eket Esztergomban

Nagy mennyiségű, engedélyköteles vegyi anyagot tárolt otthon az esztergomi robbantó. A férfi a rendőri akció alatt kinyitotta az anyagot tartalmazó tartály tetejét, és gázmaszkban volt, mikor a rendőrök rátörték az ajtót. Az is kiderült, háza alá egy 38 méteres, robbanásbiztos alagutat épített.

Az esztergomi robbantó egyértelműen meg akarta ölni a rendőröket

– derült ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

Azt írták, a férfi házában olyan vegyi anyagot tárolt nagy mennyiségben (és légmentesen), amit csak hatósági engedéllyel lehet beszerezni, hiszen hatalmas robbanást lehet vele előidézni.

Az anyag nevét a közleményben nem árulták el, annyit azonban igen, hogy szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik.

A férfi a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta, – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította – majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

Az ügyészség szerint az is megállapítható, hogy

a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

A hétfői közleményből kiderült az is, hogy

a férfi a háza alatt egy 38 méter hosszú alagutat ásott, ez a robbanás ellenére is sértetlen maradt.

A robbantásról múlt csütörtökön Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője elmondta: a robbantóval négy és fél órán keresztül tárgyaltak, azért döntöttek a behatolás mellett, mert tüzet láttak az ingatlanban, a férfi életét pedig meg akarták óvni. Hajdu akkor arról beszélt, hogy nem tudták egyértelműen megállapítani, hogy gázrobbanás történt-e, az azonban biztos, hogy a férfi a TEK-esek elmondása szerint egy flexgéppel suhintott egy gázpalack felé, amikor rá akartak rontani.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.09.27. 16:27

    Ha meg egyből ledurrantják ahogy illett volna, akkor azért üvöltözne vérhabos pofával az egész hibban-libbant horda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük