Akku daráló. Alsózsolcát a Miskolci Egyetem közelsége miatt választották

Iztok Seljak, az Andrada társalapítója rámutatott: az EU kéréseit és előírásait figyelembe véve kifejlesztettek egy újrahasznosítási technológiát, amely a legbiztonságosabb és legtisztább, az emberekre és a környezetre káros hatásoktól mentes. Alsózsolcát pedig a Miskolci Egyetem közelsége miatt választották. Iztok Seljak szerint ez a beruházás Alsózsolca számára nem veszély, hanem lehetőség, amivel eddig A szakember szerint abban viszont hibáztak, hogy nem tájékoztatták megfelelően a lakosságát, pont ezért a jövőben bárkinek az aggályára választ adnak, partnerek lesznek, továbbá önként a legszigorúbb szabványoknak is idő előtt eleget tesznek, s jelentősen kibővítik az engedélykérelmük dokumentációját.

Meglepte a beruházás helyi fogadtatása?

Őszintén meglepett. Tudtuk, hogy minden új technológia kérdéseket vet fel, ezért a kezdetektől konkrét érvekkel és prezentációkkal, többek között egy „nyílt ajtós találkozóval” igyekeztünk elmagyarázni, hogy miről szól ez a beruházás, hogy az Andrada megoldást kínál a biztonságos és tiszta akkumulátor-újrahasznosításra.

Nem érzi úgy, hogy a kommunikációjuk kudarcot vallott?

De, sajnos. Sokszor alaptalanul, de esetenként joggal kritizáltak minket. Az is tény ugyanakkor, hogy ma is szívélyesen üdvözölnek minket a vállalkozók, a fiatalok, a mérnökök, a villanyszerelők, a mechatronikus szakemberek, azok, akik vonzó, biztonságos és fenntartható munkahelyeket és egyéb együttműködési lehetőségeket látnak bennünk. Ez sokat jelent számunkra.boon.hu