Miskolc. A menetrend néha teljesen felesleges, vannak járatok, amelyek hol időben jönnek, hol nem

Melyek az egyetemisták körében legfelkapottabb szórakozóhelyek?

A legközelebbi és emiatt szerintem leghíresebb szórakozóhely a Rockwell Klub (Roki), ez egy több teremből álló, viszonylag nagy hely. Előszeretettel látogatjuk, ugyanis amellett, hogy közel van, érvényes egyetemi diákigazolvánnyal kedvezményes a belépés, olykor ingyenes is. A másik fontos hely a Helynekem, szintén jó hangulatú hely. Mivel a városban van, nem látogatják annyian, és kisebb is, mint a Roki.

Mi az, amit egy elsőévesnek mindenképpen ki kell próbálnia Miskolcon?

Mint már említettem, a kapcsolatok fontosak, így mindenkinek ajánlom a hagyományőrzést. Ez a tanulmányokban is segít majd. Emellett Miskolc és környéke szép, megéri elmenni a városba és szétnézni. Lillafüredet és Miskolctapolcát is meg lehet látogatni ugyanebből az okból, a Bükkben jókat lehet túrázni és kikapcsolódni. Aki szereti a sebességet, azoknak Tapolcán ajánlom a bobpályát is, az országban ez az egyik legjobb szerintem.

Mi számít az egyetemisták kedvenc ételének/italának?

A sör abszolút favoritnak számít. Amikor én az egyetemre jöttem, nem igazán volt a kedvencem, de a balekhét óta én is megszerettem.

 

© MTI / Mohai Balázs

Milyen a város közlekedés/lakhatás szempontjából?

A közlekedés bennem vegyes érzelmeket kelt. A buszokat nézve a menetrend néha teljesen felesleges, vannak járatok, amelyek hol időben jönnek, hol nem. A villamosok 10 percenként járnak, azokkal nincs ilyen probléma. Az egyetemi kollégiumoknál, illetve a tanulmányi épületeknél vannak megállók az egyetem környékén, ezek sajnos nem sűrűn járnak, így van, hogy 1-2 buszt is meg kell várni, mire fel tud szállni az ember, bár ez főleg a reggelekre és a délutáni órákra jellemző. Pozitívumként elmondható, hogy mind a buszok, mind a villamosok sokszor fűtve/klimatizálva vannak, és akadnak modern, elektromos buszok is, amelyek nagyon kényelmesek. Sok járat van, a legtöbb helyre el lehet jutni velük. Az egyetemisták nagyrésze az Avason, Tapolcán vagy környékén lakik, onnan könnyű és gyors a bejutás az egyetemre. Sokan viszont nem miskolciak, ők a kollégiumokat veszik igénybe. Az elmúlt években voltak újítva, nagyon szépek, és szerintem megfelelő körülményeket biztosít a hallgatóknak. Egyes kollégiumok bulisabbak, nem árt vigyázni, ha tanulni is akar az ember.