Skip to content

Megint tűz volt a szigetszentmiklósi akkufeldolgozó üzemben

Megint tűz volt a szigetszentmiklósi akkufeldolgozó üzemben

Ezúttal elvileg senki nem sérült meg, de a feldolgozóüzem ugyanazé a dél-koreai cégé, amelynek a bátonyterenyei üzeme azért nem működik, mert két ember halálát okozó robbanás miatt visszavonták az engedélyét.

Tűz ütött ki pénteken egy szigetszentmiklósi, akkumulátorhulladékot feldolgozó telephelyen – közölte a katasztrófavédelem.

A jelenlegi információk alapján egy darálógép égett, a tüzet a dolgozók kézi poroltóval oltották el. A füsttel telítődött üzemcsarnokot tizenöt dolgozó hagyta el, senki sem sérült meg.

A katasztrófavédelmi mobil labor a helyszínen méréseket végez. A Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt is bejelentette, hogy a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és hatósági eljárásokat soron kívül lefolytatja az ügyben.Szigetszentmiklóson annak a SungEel Hitech Hungary Kft.-nek van akkumulátorfeldolgozója, amelynek üzemében nemcsak ott, de Bátonyterenyén is rendszeresek a balesetek. Utóbbi működését augusztusban határozatlan időre felfüggesztette a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal, miután a gyár sorozatosan megszegte a működéssel és hulladékgazdálkodással kapcsolatos szigorú előírásokat. Ez a hivatali honlap alapján azóta sem változott.

Ősszel cikksorozatban mutattuk be alaposabban is a magyarországi akkumulátorgyárakban történt legdurvább baleseteket. Az első részben a komáromi és az iváncsai gyárakról, a másodikban a bátonyterenyei és a szigetszentmiklósi akkumulátorfeldolgozókról, a harmadikban pedig a gödi Samsungról olvashatnak:



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2023.09.30. 15:44

    majd csak világkörnyezetbe helyezik a miskolci Zöldek:

    „A Redwood arra is törekszik, hogy a lehető legtöbb újrahasznosított anyagot használjon fel, hogy csökkentse az autóipar belső égésű járművekről akkumulátoros elektromos és hibridekre való átállásának környezeti hatását.

    Míg a Redwood kezdetben az újrahasznosításra összpontosított, finomítással és újragyártással is foglalkozik, és szükség szerint hozzáadja a fenntartható bányászott anyagokat a termékeihez – mondta Straubel a CNBC-nek az év elején.

    Amint a CNBC korábban beszámolt róla, az év elején Redwood 2 milliárd dolláros kölcsönkötelezettséget zárolt az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumától. Finanszírozását az egyesült államokbeli műveletek bővítésére kívánja felhasználni, beleértve a nevadai Carson City-ben és azon túl is, és bejelentette, hogy a dél-karolinai Charlestonon kívül épít egy Battery Materials Campust.

    Jennifer M. Granholm, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere az akkumulátorok és alkatrészek hazai gyártását az elektromos járművek iránti növekvő kereslet kielégítésének, a munkahelyteremtésnek és a fosszilis tüzelőanyagokról a megújuló és tiszta energiákra való átállás felgyorsításának egyik módjaként azonosította.

    A fosszilis tüzelőanyagok a domináns energiafelhasználás a világon, és az ember által okozott CO2-kibocsátás és egyéb mérgező levegő- és részecskeszennyező anyagok többségéért felelősek, amelyek előidézik az éghajlatváltozást és annak hatásait, beleértve a gyakoribb, szélsőségesebb időjárási eseményeket is.

    Az Energy Information Administration szerint a közúti elektromos járművek növekvő aránya ellenére 2022-ben a benzin – az üzemanyag-etanol kivételével – még mindig az Egyesült Államok közlekedési ágazatának teljes energiafogyasztásának 52%-át tette ki.

    Az Argonne National Laboratory kutatása szerint Észak-Amerika akkumulátorgyártási kapacitása 2030-ra évi közel 1000 gigawattórára nő”

  2. Névtelen
    2023.09.30. 15:48

    Szabad ég alatt tárolt zsákok

    https://www.cnbc.com/video/2021/04/10/jb-straubels-redwood-materials-ex-tesla-cto-tackles-battery-recycling.html

  3. Névtelen
    2023.09.30. 17:20

    amikor a 90% fidesz szavazókból álló kisvárosba mérgező akkugyárat telepít a kormány, vagy amikor a fideszes kerületben az utolsó rendelőt is bezárják.

    Nehéz nem röhögni, ezek az emberek is mégis mi a büdös francra számítottak?

    • Névtelen
      2023.09.30. 17:51

      beszoptad?

  4. Névtelen
    2023.09.30. 18:33

    „Beszéljünk nyíltan a hüvelyszárazságról”. Akkor nem 60%-30%-10% volt a fidesz- dk és tagozatai -mi hazánk arány 2022-ben?
    Mérgező: az országokban ezekkel a bontókkal mérgezik a népet: REDUX,Accurec,Duesenfeld, Primobius, Unicore, Veolia,Snam, Midac, Faam, Hydrovolt, STENA, Northvolt, Akkuser, fortun

    Így mérgeződnek a fiatal srácok: https://www.youtube.com/watch?v=Qi8Y2lF7Luw&t=420s

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük