Miskolc. Újra jönnek fészekrakók?

Fotó: közösségi normákat be nem tartók

A frakcióvezető elmondta, a város több pontjáról kaptak jelzést olyan családokról is, akik az elmúlt hónapokban költöztek Miskolcra, és nem tartják be az együttélés alapvető szabályait.

„Ezen felül szinte már-már naponta történnek inzultusok a tömve lévő buszokon és villamosokon. Azt látjuk, hogy a városvezetés hallgatólagos támogatásával újra megjelentek a »fészekrakók«. Pedig a Fidesz-KDNP annak idején több száz lakásból távolította el a közösségi normákat be nem tartó családokat az Avasról” – tette hozzá.

„Ezen felül óriási ellenszélben – folytatta –, de elsőként kezdtük meg Magyarországon a nyomortelepek felszámolási programját, amelyet harminc-ötezer miskolci is támogatott. Ez a program azonban – annak ellenére, hogy csaknem ötvenmillió forint volt a további telepek felszámolására elkülönítve – 2019 őszétől nem folytatódott.”

Dr. Nagy Ákos emlékeztetett: a baloldali városvezetés 2019-ben azt mondta, hogy legalább 15-20 év megoldani Lyukó problémáját. Ezzel szemben a kormánypártiak azt látják, négy év alatt egyre rosszabb a helyzet.