NEM AKAR HŐSKÉNT TÜNDÖKÖLNI A FIATAL NŐ, AKI TÁRSAIVAL MEGMENTETTE EGY KIBUC LAKÓIT

Inbál Lieberman története felnagyítva kering a közösségi médiában. Arra kér mindenkit, ne higgyenek el mindent, amit olvasnak.

 

Inbál Lieberman nem szeretne hős lenni, és azt kéri vegyék le a koronát, amelyet az internet népe helyezett a fejére. Pedig a 25 éves Inbál és társai a készenléti csapatban megmentették szombaton Nir Ám kibuc lakóinak életét, miközben a szomszédos kibucokban a Hamász terroristái kegyetlen vérengzést rendeztek.

Inbál Lieberman

Inbált kevesebb mint egy évvel ezelőtt nevezték ki a kibuc biztonsági főnökének, ő lett az első nő, aki ilyen feladatot ellát a Gázai övezet környéki régióban az elmúlt 23 évben.

Szombat reggel, amikor megszólaltak a légvédelmi szirénák, a kibuc lakói szép rendben bementek a védett helyiségekbe, mint ahogy ehhez hozzászoktak az elmúlt években. Inbál szintén így tett, azonban furcsa hangokat hallott, amelyek sehogy sem kapcsolódtak a rakéták zajához.

Mivel Inbál nem szeretne nyilatkozni a médiának, ezért édesapja, Ofer Lieberman mesélte el a Haaretznek, mi történt pontosan. Elment az áram a kibucban a rakéták miatt – emlékszik vissza Ofer – Inbál pedig azt az utasítást adta, hogy ne kapcsolják vissza, nehogy valaki ki tudja nyitni a település kapuit. A készenléti csapat 11 másik tagja ekkora már ébren voltak, Inbál utasította őket, hogy fogjanak fegyvert, és helyezkedjenek el a védelmi állásokban.

Bár azokban a bejegyzésekben, amelyek Inbál történetét mesélik el a közösségi médiában az szerepel, hogy a készenléti csapat 25 terroristával végzett, Inbál egymaga öt támadót likvidált, ez Ofer szerint erősen fel van nagyítva. A valóságban két terroristát öltek meg, egyet pedig megsebesítettek. Három órán keresztül harcoltak a terroristák ellen, ez idő alatt a lakosok a biztonsági helyiségekben tartózkodtak, kivéve Ofert, aki rántottát készített a lányának, mivel telefonált neki, hogy éhes.

A tűzharcnak végül a hadsereg megérkezése vetett véget, a katonák végeztek a támadókkal. A kibuc lakó lakói megmenekültek, senki sem sérült meg a támadás során. Az egyetlen halálos áldozat a településről az egyik fiatal volt, aki részt vett azon a zenei fesztiválon, ahol tömegmészárlást rendeztek a Hamász terroristái.