A rendészet munkatársai is egyre ritkábban látogatják a Selyemrétet. Emellett úgy látja, a Városgazda sem áll a helyzet magaslatán. A nap

Régen az emberek csak egy kólára vagy jégkrémre is lejöttek, közben beszélgettek, de sokan például dartsozni jártak hozzánk. Ez a törzsközönség is kezd kikopni, mert félnek. A kerthelyiséget már ki se nyitom. Másfelől egyre nehezebb kiszolgáló személyzetet találni. A pultosaim nem mernek egyedül hazamenni, én szoktam elvinni őket esténként – mondja Demeter Ákos, aki szerint volt, hogy a lakossággal is összefogott, hogy elkergessék a közösségi szabályokat betartani képtelen egyéneket a környékről.

Tapasztalatai szerint nem csak a hivatalos szervek nem tesznek semmit az ügyben, de a rendészet munkatársai is egyre ritkábban látogatják a Selyemrétet. Emellett úgy látja, a Városgazda sem áll a helyzet magaslatán.

– Kamerafelvétellel tudom bizonyítani, hogy mindent megtettem, amit lehetett. A dufartok alatt is felszedtem az otthagyott szemetet, fertőtlenítettem, pedig nem az én dolgom lenne. A játszótereken használt fecskendők vannak állandóan szétszórva, üvegek és szemét. Sokan úgy tanyáznak az utcán, hogy ott van náluk az üveg ital – nem nálam fogyasztanak és részegednek le – emeli ki a Picoló tulajdonosa, aki megkereste az önkormányzatot is, és a választókörzet képviselőjétől ígéretet kapott, hogy partner lesz a probléma megoldásában.