AUTÓS DISZKÓ

Gépkocsival használható diszkóklub, zenés szórakozóhely.
Az ötlet az autósmozi, a görkoris diszkó, a silent disco és az autós koncertek gondolatbeli kombinációjából jött létre. Az egész lényege, hogy a diszkóterembe (csarnokba) a résztvevők személygépkocsival hajtanak be, és a szórakozás teljes időtartama alatt a gépkocsiban tartózkodnak. A zenét rádiófrekvencián szolgáltatják, így saját hangtechnikára sincs szükség. Egyidejűleg több, egymástól eltérő stílusú zenét is szolgáltatatnak ily módon, így mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelő dallambeli és ritmikai világot. A felhasználónak csak ki kell választania a gépkocsijában a megfelelő rádiócsatornát és ráhangolódhat az önfeledt szórakozásra.
Hasonlóan a görkoris diszkókhoz, itt is alapvetően körbe-körbe kell haladni, tartva a menetirányt. A külső körben az óvatosabbak, illetve a táncparkettre beeállni kívánók, valamint az onnan kiállni szándékozók kőröznek, míg a belső köröket a bátrabbak, technikásabb felhasználók használhatják.
Diszkókban kulcskérdés az italozás kérdése. Természetesen itt is biztosított, mégpedig az autós gyorséttermeknél (McDrive) alkalmazott módon: a vendég beáll az első ablakhoz, ahol kiválasztja az elfogyasztani kívánt italt, fizet, majd kiadják neki a következő ablaknál.
A zenés szórakozóhelyek egyik célja az ismerkedés, amire itt, az autós diszkóban is lehetőség van. Az egymással szimpatizáló résztvevők különböző módokon is egymás tudtára adhatják a szimpátiájukat: indexelés, fénykürt, hangkürt stb. használata. Az így egymásra találó felhasználók valahol félreállva kontaktolhatnak egymással.
A megoldás magában foglalja a gépkocsi bérlést is a saját autóval nem rendelkezők számára.
Az autós diszkó előnyei a hagyományos diszkókhoz képest:
– biztonságos: a résztvevők a saját zárt terükben vannak, nem történhet zaklatás, nyúlkálás, molesztálás;
– higiénikus: fertőzések átvitelére (pl. koronavírus, influenza) nincs esély;
– személyre szabott: mindenki a saját ízlésének megfelelő zenére bulizhat;
– kényelmes: megfelel a huszonegyedik század emberének kényelmi követelményének;
– logisztikailag jól megszervezhető: nincs gond az odautazással, parkolással, stb.;
– üzletileg fenntartható: ahogyan a diszkók általában, ez a megoldás is nagy bevételeket ígér.
Az ötlet megvalósítható bármilyen nagyméretű üres csarnokban, amiből Miskolcon rengeteg áll rendelkezésre.
Azoknak, akiknek nincs saját gépkocsija, biztosítani lehet bérlési lehetőséget.

Beküldő neve: Pécsi Szabolcs

Csatolmány:

 

Státusz: Nem megvalósítható

Indoklás: Nem javasolt az ötlet megvalósítása, mert működtetése erősen környezetszennyező és ellentétes Miskolc karbonsemlegességet célul kitűző törekvéseivel. Ezen kívül a megvalósítás költsége jóval több a rendelkezésre álló keretösszegnél.https://tervezzukmiskolcot.hu/reszveteli-koltsegvetes/reszveteli-koltsegvetes-otletek