Skip to content

Ellenzéki vezetésű önkormányzat cégénél kapott állást Kovács Zoltán felesége

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár nejét a Fidesz jelölte az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságába.

Kovács Zoltán felesége közpénzes megbízást kapott egy ellenzéki vezetésű kerületben, a III. Kerületi önkormányzati vagyonkezelő cégnél került be az igazgatóságba Szikora Linda – írja értesülése alapján az RTL.hu.

A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár Kovács Zoltán felségét nemrég a Fidesz III. kerületi szervezetének tisztújításán Bús Balázs elnök alelnökének választottak, és a helyi Fidesz volt az, amely Szikora Lindát az önkormányzati cég vezető testületébe delegálta.

Az RTL értesését az ellenzéki vezetésű önkormányzat is megerősítette, közölve, hogy Szikora Lindát a Fidesz delegálta egy másik tag helyett, és ez alapján a képviselő-testület választotta a zrt. igazgatósági tagjává. Szikora Linda bruttó 200 ezer forint/hó díjazásban részesül – tették hozzá.

Az Óbudai Vagyonkezelő Zrt. az önkormányzati tulajdonú lakóépületek, üzlethelyiségeket kezeli, értékesíti, üzemelteti a piacokat, illetve az ingatlanvagyonnal kapcsolatos feladatokat látja el. Az igazgatósági tagcseréről még az április 27-i képviselő-testületi ülésen, zárt ülésen szavaztak.

A döntés egyhangú volt: a jelenlévő 20 képviselő mindegyike igennel voksolt. Az óbudai képviselő-testületben 22-en vannak: heten fideszesek, tizennégyen az ellenzéki összefogás pártjaiban politizálnak, egy képviselő pedig független. Vagyis a kinevezés ellenzéki támogatást is kapott.

Nemrég a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének, Kocsis Máténak a feleségéről írta meg a 24.hu, hogy Kocsisné Márkus Szilvia öt éve kap a fizetést attól a cégtől, ami eddig 8 milliárdot költött a jelenleg éppen tetszhalott állapotba kerülő dél-budai szuperkórház megvalósítására.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.10.17. 07:35

    Mi ebben a hír ?
    Miért probléma az, hogy egy nő egy önkormányzathoz megy dolgozni ?
    Nem mindegy , ki a férje ?
    Mondjuk , ha nem vették volna fel a férje miatt , akkor az meg diszkriminálás.
    Akkor az lenne a baj . . .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük