Skip to content

Deep Borsod. Megölte a sályi néprajzkutatót, B. Hajnát, majd elvette és eladta a gyűrűit. Életfogytiglant kapott

Deep Borsod. Megölte a sályi néprajzkutatót, B. Hajnát, majd elvette és eladta a gyűrűit. Életfogytiglant kapott

Másodfokon is életfogytiglant kapott a sályi rablógyilkos

A férfi három éve verte agyon egy fakaróval az ismert sályi néprajzkutatót, B. Hajnát, majd elvette és eladta a gyűrűit. Legkorábban harminc év múlva engedhetik ki feltételesen.

Nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosság miatt jogerősen életfogytiglanra ítélte pénteken T. Dávidot a Debreceni Ítélőtábla, aki Sályon 2020-ban berúgva, benyugtatózva megölt egy idős nőt.

A férfi 2020. január 29-én berúgta a nő házának amúgy kulcsra zárt ajtaját, majd pénzt kért tőle és fogadkozott, hogy hajlandó ledolgozni a kölcsönt. A nő viszont nem adott, ezért rátámadt, hogy kirabolja őt. A nőt egy 4-5 centi vastag, fél méter hosszú fakaróval többször is fejbe vágta, mire elesett. Az ütések annyira erősek voltak, hogy a karó darabokra tört. A földön fekvő nőt még tovább verte és bele is rúgott.

Ekkor a férfi elvette tőle három aranygyűrűjét, majd otthagyta a lakást és eladta az ékszereket. A pénzt alkoholra és cigarettára költötte. A nő viszont olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, amikbe a helyszínen belehalt.

T. Dávid az ügy nyomozati szakaszában még beismerő vallomást tett, később viszont már tagadott mindent, és volt sógorára kente a gyilkosságot. Később a genetikus szakértő megerősítette, hogy az ő DNS-ét találták meg a helyszínen.

A gyilkos elsőfokon ugyancsak életfogytiglant kapott, azzal a feltétellel, hogy harminc év múlva szabadulhat feltételesen, azonban az akkori ítéletet csak az ügyészség vette tudomásul, a férfi védője fellebbezett. Másodfokon azonban az ítélet ugyanaz lett, a férfi újfent csak harminc év múlva szabadulhat feltételesen.

Sályon az ügyből hatalmas felzúdulás volt: a Mi Hazánk tüntetést szervezett, a településre azonban nem vonulhattak be.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük