A Présember (Orbán nyomán)  töltötte a kolbászt

Október 20-án David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete Békéscsabára látogatott. A nagykövet a 26. Csabai Kolbászfesztiválon tisztelgett a régió gasztronómiai hagyományai és történelme előtt, ahol találkozott a Csabai Kolbászklub és a Békéscsabai Fiatalokért Egyesület tagjaival, valamint számos, az éves kolbászkészítő versenyen részt vevő fiatallal. Több fajta helyi kolbászt is megkóstolt, és kötényt kötött, hogy az egyik fiatal csapattól megtanulja a kolbászkészítés művészetét. 

A nagykövet helyi újságíróknak nyilatkozva elmondta: “Mióta Magyarországra érkeztem, igyekszem minél több helyre eljutni. Bárhová megyek, mindenhol lenyűgöz az ország sokszínűsége, kreativitása, az adott hely életérzése, és ez nincs másként Békéscsabán sem”.  

David Pressman nagykövet Hajdú János békéscsabai diákpolgármesterrel beszélgetve megjegyezte: lenyűgözte az a lelkesedés, amelyet sok magyar fiatal tanúsít a hely fontos hagyományainak megőrzéséért. 

“A magyarok különösen büszkék gazdag történelmükre, hagyományaikra és kultúrájukra. Az egyik nagy előnye annak, hogy én lehetek az Egyesült Államok magyarországi nagykövete – a politikai helyzettől függetlenül – az, hogy találkozhatok magyarokkal, betekintést nyerhetek a szokásaikba, és megkóstolhatom az ételeiket. Könnyű megérteni, hogy miért olyan büszkék a kultúrájukra” – tette hozzá. 

David Pressman nagykövet Budapesten kívül eddig tíz magyarországi megyébe látogatott el, és továbbra is célja, hogy országszerte a legkülönfélébb élethelyzetű magyarokkal találkozzon.  

További információért és sajtót érintő kérdésekben kérjük, forduljon az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének sajtóosztályához a PressBDP@state.govcímen. Kövesse David Pressman nagykövetet a Twitteren: @USAmbHungary