KEDVES Barátaim, Ismerőseim és azok Ismerősei FB-on innen és túl! Segítségeteket szeretném kérni!!!!!
A MÁDI BETSEK DŰLŐ-ben lévő, KERÍTÉSSEL VÉDETT birsalmásunkból SZORGOS KEZEK leszedtek kb. 20 mázsa termést, úgy hogy velünk elfeledték egyeztetni.
Az eset valószínűleg csütörtökön / 26.-a/ délután, vagy kora este vagy egész késő este történhetett. Ezen a napon, délután fél 2 kor még az almáskertben voltunk. Pénteken az egész napos esőzés miatt nem tudtunk kimenni, szombaton pedig már csak a kivágott kerítés és a termés hiánya fogadott minket.
Nem szeretnék Colombot játszani, de a szedés jellege arra enged következtetni, hogy az almákat nem étkezési célra szándékoznak felhasználni, hiszen a fákat lerázták, és utána szedték össze. Valaki, vagy valami meg is zavarhatta őket, mert pár fa alatt ott maradt a lerázott alma. A gyümölcs nagyon szép és érett volt, ezzel a módszerrel könnyen szabadították meg a fákat.
Azért írok többes számban, MERT ennek a mennyiségnek a szedéséhez biztos több ember kellett. Az elszállításához valószínűleg teherautó, sok-sok ládára, esetleg hordókra, vagy rekeszekre volt szükségük.
Az almáskert, közvetlenül egy beton út mellett van, ahol sokan szoktak futni, túrázni is. Ezúton szeretnék kérni mindenkit, hogy ha bármi mozgást látott ezen a két napon a területen, SEGÍTSEN minket azzal, hogy magánban megírja.
Rendőrségi feljelentést természetesen a tegnapi napon megtettük.
KÖSZÖNÖM HA SEGÍTESZ!!!!!!!