Ülőmunka és egészséges testtartás

Amennyiben ülőmunkát végzel, te is biztosan sokat hallottál az egészségre gyakorolt hatásairól. A magas vérnyomás és különböző szívbetegségek kockázatának növelése mellett gerincünkre, izmainkra és ízületeinkre is káros hatással vannak.

 

Egészséges testtartás fontossága

Az ülőmunka során biztosított és fenntartott egészséges testtartás kiemelten fontos ülőmunka során. Ennek hiányában krónikus hát- és nyakfájdalom alakulhat ki. Fő oka a nem megfelelő fejtartás – egészen pontosan az előrehelyezett fejtartás. A hajolt háttartás pedig derék- és hátfájáshoz vezethet. Mindezek mellett amennyiben széked nem ad megfelelő támasztást karjaid számára, ez is tovább ronthatja a helyzetet. Mindezek miatt kiemelten fontos a modern és jó minőségű irodai bútor beszerzése. Szerencsére ma már számos különböző irodai szék modell közül választhatsz az üzletek kínálatában. Nézzük, hogy milyen szempontoknak kell megfelelnie.

Megfelelő irodai bútorok

Amennyiben az irodai asztallal kezdenéd a sort, könnyedén találhatsz állítható magasságú asztalokat. Ez nem csak a testmagasságodhoz tökéletesen illő magasságot biztosítja, hanem az állva történő munkát is lehetővé teszi.

Az ergonomikus irodai székek esetében szintén az állítható tulajdonságon van a hangsúly. Az állítható magasság, a háttámla döntésszögének állíthatósága mind-mind az ergonomikus használatot biztosítják.

A Liftor Active minden ergonomikus kritériumnak megfelel. Mozgatható kétrészes háttámlája extra kényelmet eredményez. Karfái minden irányba állíthatók, legyen szó a vízszintes, függőleges és oldalirányú mozgatásról. Szinkronmechanikának köszönhetően háttámlája több különböző dőlésszögben rögzíthető. Mindezeken felül pedig kényelmes és hatékony fejtámlával is ellátott.

 

A fotó forrása: fizkes – http://- stock.adobe.com