Sziasztok!
Tegnap túráztam – sajnos fent alvás nélkül, de hátha maradhat – a Bükkben, a Bánya-hegyi parkoló és Három-kő között, oda-vissza. (Nem egy nagy táv, tudom, de most csak ennyire futotta.)
Eddig nem extra a sztori, lefelé alkonyat környékén indultam el (16:15 körül), viszont amikor már kezdett sötétedni, hallottam egy fegyverdörrenést. A domborzat miatt nem tudom, mennyire volt közel, és utána nem is volt több, de azért igencsak para volt.
Jó, mondom, akkor MOST kapcsolunk egy lámpát.
Előtte és utána is végig a kijelölt turistajelzésen haladtam, tehát nem valami kóborló renegát vagyok, és mondanom sem kell, sem lent, még a parkolónál nem volt semmilyen tábla kirakva vadászati tevékenységről vagy erdőlátogatási korlátozásról, sem emberrel nem találkoztam, aki tájékoztatott volna, és se a termeszetjaro.hu, se a heyjoe térképein nem volt semmilyen érvényben lévő korlátozás.
Röviden a kérdésem: ez így normális?
Került már más is hasonló szituba? Ilyen esetben mi a legjobb stratégia még biztonságban lekecmeregni a hegyről?
(Én a fejlámpámmal villogtam össze-vissza, meg nyilván siettem, közben meg fohászkodtam, hogy ne legyen a közelemben olyan vad, amivel összekeverhetnének. De összességében ez abszolút nem volt komfortos. Persze az is lehet, hogy csak valami hülyegyerek lőtt egyet poénból, nem tudom, de ha bejelentett tevékenység, akkor tudtommal kellett volna róla legyen kint tájékoztatás.)