Miskolc. A zsinagóga épülete és a környéke a rendőrségnek köszönhetően  fokozottabb védelem alatt áll

A Miskolci Zsidó Múzeum baráti körének legközelebbi találkozója előreláthatóan  november 21.-én kedden 17 órakor kezdődik. Markovics Zsolt miskolci főrabbi vendége lesz : Dr. Hunyadi László, Izrael Állam tiszteletbeli konzulja. Előadásának elsődleges témája: Izraeli közelkép – Hogyan tovább? Megnézzük a háború első napjának képeit. Vendégünk egy átfogó prezentációval készül a kialakult helyzet legérdekesebb történéseiről. Megígérte válaszol a baráti kör kérdéseire és ezt követően egy izraeli film vetítésére készül.

Kérünk mindenkit,  a jelenlegi helyzetre való tekintettel  megadott elérhetőségeken  e-mailben vagy telefonon regisztrálni. A zsinagóga épülete és a környéke  teljes területe a hazai rendőrségnek köszönhetően  fokozottabb védelem alatt áll. Így a bejárás csak a Déryné utca felől lesz.

Ezúttal is hálásan köszönjük mindazoknak akik részt vettek a keresztény egyházak által szervezett háború elleni szimpátia tüntetéseken. Ez alkalommal lehetőség nyílik, hogy bárki írásban is kifejezhesse Izrael állammal való együttérzését az erre a célra készült könyvben.

Várjuk a baráti kör tagjait és a rendezvényeink iránti újabb érdeklődőket.