A helyi Fidesz-KDNP frakciók szerint megbukott Veres Pál legújabb menetrendje is Miskolcon, amely összesen három hetet „élt”.

„Közröhej, felháborító, méltatlan. Ezek talán azok a jelzők, amelyek a leginkább jellemzik a miskolci tömegközlekedést azóta, amióta Veres Pál a polgármester” – mondta pénteki sajtótájékoztatóján a miskolci Fidesz frakcióvezetője. Nagy Ákos szerint „közröhej”, hogy 101 alkalommal módosítottak a menetrenden, és három hét után szerinte ez is megbukott.

„Felháborító, mert emberek tucatjai nem férnek fel reggel a buszra, és emiatt nem érnek be munkahelyeikre, vagy gyerekek az iskolába. Méltatlan, mert már korábban is elmondtuk, hogy kísérleti nyúlnak nézik a miskolciakat” – mondta. Rámutatott: hétről-hétre teszik teljesen átláthatatlanná és kiszámíthatatlanná a városi tömegközlekedést.

Még mélyebbre került

Azt is elmondta, hogy nem gondolták volna, hogy van még lejjebb a miskolci tömegközlekedésben.

„Az elmúlt négy évben radikálisan megritkították a járatokat, helyenként csak óránként vagy másfél óránként járnak buszok a peremkerületekben, Budapestre pedig hamarabb lehet eljutni, mint Lillafüredről, Miskolctapolcára” – mutatott rá.