Döntött aMomentum teljes EP-listájáról, az élen Donáth Annával, aki ismét nekiment a DK-nak

A Momentum döntött a párt vasárnapi küldöttgyűlésén arról, hogy pontosan kik és milyen sorrendben szerepeljenek a Momentum EP-listáján. Az első két helyen – ahogyan eddig is tudni lehetett – a párt jelenlegi EP-képviselői, Donáth Anna és Cseh Katalin szerepelnek. Őket az alábbi személyek követik:

  • Deli Tamás Győző: Évekig élt Dubrovnikban, illetve Rotterdamban. Nemzetközi kereskedelemmel foglalkozik. 2017-ben lépett be a Momentumba.
  • Vajda Viktória: A Momentum gödi önkormányzati képviselője és a párt helyi elnökségének tagja, szakpolitikus. 2018 óta a Momentum tagja.
  • Berg Dániel: A Momentum II. kerületi alpolgármestere, korábbi országgyűlési és előválasztási képviselőjelöltje, az ALDE pártszövetség alelnöke.

Az EP-lista további helyezettjei az első tíz helyig bezárólag: Farkas Benedek, Bedő Erik, Nemes Balázs, Urfi Máté, Takács Levente.

A teljes listán szerepel még sorrendben: Hornyák Evelin, Kádár Barnabás, Benza Málna, Szilvási Mátyás, Nagy Zsuzsanna, Hulse Alexandra, Sajószegi Péter, Szarvas Koppány Bendegúz, Juhász György, Horváth András Csaba, Baranyi Gábor, Kele János, Bedő Dávid, Hajnal Miklós, Ilyés Márton, Kerpel-Fronius Gábor, Lőcsei Lajos, Orosz Anna, Paróczai Anikó, Sebők Éva, Tompos Márton, Tóth Endre és Gelencsér Ferenc.

Az ellenzéki párt vasárnapi küldöttgyűlésén a listavezető Donáth Anna ismét nekiment a DK-nak, mondván: a DK aktív szerepet vállalt a Jobbik feldarabolásában, elszívta az MSZP szavazóit és az LMP-t saját KDNP-jeként kezeli.

Donáth azt is mondta, hogy azt szeretné, ha az önkormányzati választásokon minden településen és budapesti kerületben egy ellenzéki jelölt legyen a fideszessel szemben, de nem mindenki felel meg „a kormányváltáshoz szükséges politikai kultúra minimumelvárásainak.”

 

hvg.hu