Egyre több autógyártó vállalat követi a Tesla példáját, és mozdul el a gigaöntvények felé, amelyek a gyors és olcsó autógyártás kulcsát jelenthetik a jövőben. A több ezer tonnás erő kifejtésére képes prés-öntő szörnyek egyik fő beszállítója az IDRA Group, akitől nemrég a Ford és a Hyundai is vásárolt, és nem hivatalos források szerint a Volvo Cars is a megrendelői között volt.

Az IDRA a napokban megerősítette a hírt, hogy a svéd prémium autógyártó valóban szerződést írt alá két darab 9000 tonna erejű Gigapress berendezésre, melyek Európa legnagyobb ilyen gépei közé tartoznak. Az is kiderült, hogy ezeknek az otthona a kassai Volvo-gyár lesz.

Forrás: LinkedIn / IDRA Group

A Volvo még tavaly jelentette be harmadik autógyárát a kontinensen, amely 1,2 milliárd eurós beruházásból valósul meg Szlovákiában. A létesítményben kizárólag elektromos autókat fognak gyártani. A gyár bejelentésekor a Volvo 2023-ra ígérte az építkezés kezdetét, és 2024-re a berendezések beszerelését, ám egyelőre nem érkezett hír az alapkőletételről.https://villanyautosok.hu/2022/07/01/villanyauto-gyarat-epit-szomszedunkban-a-volvo/