Skip to content

Tehervonat állj meg! – Megszólalt a Sápi vonatbaleset egyik túlélője

Tehervonat állj meg! – Megszólalt a Sápi vonatbaleset egyik túlélője

Tehervonat állj meg! – ismételték többször a hangosbemondón a sápi vonatállomáson, mielőtt 28 kocsiból álló, pernyével megrakott, kétezer tonnás tehervonat belerohant a peronnál álló személyvonatba. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a tehervonat többszáz méteren keresztül tolta maga előtt a kétkocsiból álló másik szerelvényt.

Az RTL Híradóak nyilatkozott az egyetlen olyan utas, aki nem sérült meg a balesetben.

Hallottuk a hangosbemondót, de az emberben valahogy mégsem merült fel, hogy a mi vágányunkon jön a tehervonat.

A férfinak az volt a szerencséje, hogy menetiránynak háttal ült, ezért csak „belesüppedt” az ülésbe, ami így is elhajlott. A másik négy utastársa, akik menetirány szerint ültek, előrerepültek az ütközés erejétől.

Arról is beszélt, hogy a személyvonat beszorult mozdonyvezetőjével percekkel az ütközés után még tudtak kommunikálni. Azután viszont három és fél óra alatt tadták csak kimenteni az összeroncsolódott mozdonyból.

Ő még mindig életveszélyes állapotban van, mélyaltatásban tartják.

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Hajdú-Bihar vármegyei település vasútállomásán egy tehervonat rohant bele egy várakozó személyvonatba. Utóbbi vétlen mozdonyvezetőjét három és fél óra alatt sikerült kiszabadítaniuk a tűzoltóknak, és életveszélyes állapotban volt, amikor mentőhelikopterrel kórházba tudták vinni.

Lázár János tegnap azt közölte, hogy valószínűleg nem műszaki hiba okozta a balesetet:

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



5 Comments

  1. Névtelen
    2023.11.17. 06:24

    Mert a vasútnak csak ilyen szedett-vetett csóró mozdonyokra telik, ami nincs felszerelve vonatbefolyásoló szerkezettel, ami megállította volna, ha átmegy a piroson. Ebben az országban erre soha nem lesz pénz, tudjátok egyáltalán, hogy Lölő anyahajóját mennyibe kerül egyszer megtankolni? Na, arra kell a lóvé!

    4
    1
    • Névtelen
      2023.11.17. 17:49

      Bezzeg a diliházra telik, ahol téged ápolnak.
      A kényszerzubbony miatt wc-re se tudsz menni, ezért kénytelen vagy teljes életnagyságban az árnyékszék-kurmány budigödrében, a jó meleg összefosásban hemperegni és a szádon keresztül kiszarni a bánatodat a világ igazságtalanságáról. 🙂

    • Névtelen
      2023.11.19. 11:15

      MMV gép volt, ami meghaladta a vöröset.

  2. idézet
    2023.11.17. 06:56

    „Bocs, de egy ízeltlábútól is elvárható, hogy ne olyan életformát válasszon, ami szabályosan kinyírja őt magát családostul, elvárható tőle, hogy ne tegye abszolút élhetetlenné a saját környezetét. Rágcsáló is bizony hibáztatható, ha magára gyújtja az odúját, és egy páros ujjú patást is felelősnek tartasz, aki az oroszlányok vonulási útvonalán fekszik le pihenni, és felfalják.

    Több millió magyar ember alsó hangon 20 éve hoz olyan állampolgári döntéseket, amelyeknek egyenes, kiszámítható, egészen biztos következménye, hogy az otthonuk elértéktelenedik, a pénzük szintén, az élő környezetük dettó, amitől a munkájuk, nyugdíjuk, fizetésük, életkörülményeik pokollá változnak. Nem, nem egyszer véletlenül 2010-ben megvezették őket, és nem tudták, mi történik, hanem az utolsó NEm fideszes kormányzás óta volt 4 db parlamenti, ugyanennyi önkormánysati választás, plusz EU meg népszavazások, meg minden szarság.

    Nincs mentségük. Nincs indokuk. Nincs semmiféle megmagyarázható kifogás.

    Egy kibaszott diktatúrapárti, élhetetlen, együttműködésre képtelen, primitív, gyűlölködő, becstelen szar szemét embertömeg ide szavazta az országot, és saját magát.

    Most pedig éhezik, retteg, gyűlöl, kiszolgáltatott nyüszítő patkányként él, nincs nyugdíja, fizetése, kórháza, iskolája, van viszont akkugyár, robotolás, kussoltatás, és van vendégmunkás is.

    És akkor kiáll a büdös, EU/NATO ellenes lusta, ocsmány szarházi, és 13 év teljhatalom, 13 év terror, 13 év fasizmus után közli baszdmeg, hogy Ő NEM TEHET RÓLA

    Na ne bohóckodjunk baszki. Hetente 500 meg 800 milliárd közpénzért cégeket vásárol magának Orbán 13 éve bazmeg.
    És a parasztnak ezt sem kell érteni. Őt felmentjük minden alól.
    Vegyük gyámság alá, etessük és pelenkázzuk a fideszest, mert szegény nem tehet róla.

    De ha téged meg engem holnap egy Mauthausenbe tartó vonatra fel kéne tenni, és erről ott, a pályaudvaron kellene szavaznia a fideszesnek, azonnal értenéd, miről tehet, vagy nem tehet a mocsok állatja.

    Más kérdés, hogy egy öt számjegyű tetoválással a kis alkarodon már nem számítana a felismerés, hogy mekkorát tévedtél, de rögtön megértenéd, hogy ezeket nem felmenteni kell.

    • Névtelen
      2023.11.17. 17:50

      Tájékozódj olyan hírforrásból is, amit nem az usa kormánya (+ a cia) hozott létre és fizet. 😛
      Bezzeg a szélsőbalos összefosottak:
      Akkor lesz nekünk jó, ha eltörlik a családok támogatását, megszüntetik a rezsicsökkentést, eltapossák a kamatstopot, kinyírják a nyugdíjasok különféle pénzelését, már gyerekkortól kötelezővé teszik a
      buzulás valamelyik formáját, beengedik, sőt elvárják a „messziről jött embereket” azaz a bűnöző migránsokat, maximálisan (pénz-paripa-fegyver) támogatják a magyar és bármilyen nemzetiséget eltaposó ukrán nácikat, maximálisan kiszolgálják az usa-pórázon
      rángatott eu-vezérkart, stb, stb.
      Ezt ígérik neked, meg a többi dolláron kilóra megvásárolt rabszolgának az országot már többször tönkretevő sunyi korrupt Döglött Kutyák és bolháik. 😛

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük