Skip to content

Újabb kínai autóalkatrész-gyárat jelentett be Szijjártó, ezúttal Jászfényszarun

A tárcavezető szerint a Zhejiang Shuanghuan Driveline piacvezető lesz Európában az elektromos autók motorjaihoz szükséges fogaskerekek és tengelyek gyártásában.

A Zhejiang Shuanghuan Driveline kínai járműipari vállalat nagyjából 39 milliárd forintos beruházásának eredményeként 450 új munkahely jön létre Jászfényszarun – jelentette be a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken a helyszínen.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a cég elektromos autókhoz fog alkatrészeket gyártani a városban, ez már a jövő év első negyedében megkezdődik, ezzel párhuzamosan pedig új üzemcsarnok építését is tervezik. Beszédében kiemelte, hogy a Zhejiang Shuanghuan Driveline piacvezető lesz Európában az elektromos autók motorjaihoz szükséges fogaskerekek és tengelyek gyártásában.

„A kelet-nyugati együttműködésben nem veszélyt, hanem hatalmas lehetőséget látunk. Nem a Kínával való együttműködés a veszélyes, hanem annak a hiánya” – mondta a külügyminiszter. Szijjártó arról is beszélt, hogy az Európai Unió politikai döntései nyomán 2035-től kizárólag elektromos autók kerülhetnek forgalomba a kontinensen azzal az indokkal, hogy csakis így lehetséges a zöld átállás.

* * *



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Névtelen
    2023.11.17. 23:29

    na ez mondjuk már valami, Jászfényszaru teljes lakossága 5500 fő, közel az ott élő emberek 10%-ának ad munkát, ez Miskolcra vetítve sz**(kakmatyi)gyártó úr 150.000, 15.000 embernek munkát adó gyár kellene, nem ilyen xirxar 40-50 főnek munkát adó csavarösszebizgeráló üzem 20 évenként. De nehéz elmagyarázni ezt olyannak, akinek dzsuzsák a kedvence és a legjobb barátja a háziállata egyben, egy buta hullámos papagáj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük