A harminchárom éves Tóth Krisztina, aki Miskolcra költözött

Beszélnek a szexualitásról

Végül, de nem utolsósorban a tisztaság azt jelenti, hogy nincsen párkapcsolatuk. „Ettől függetlenül nem tabutéma a szexualitás, hiszen a hormonok ugyanúgy dolgoznak bennünk is, mint bárki másban. Budapesten például konferenciát is tartanak erről is hamarosan. A vágyaink Istentől belénk ültetett részünk, de azzal, hogy az Isten meghívott bennünket erre a szolgálatra, segítséget is ad. Tanulni kell, hogy amit a szexuális energiával nem élünk ki, hogyan tudjuk más tevékenységbe szublimálni, a meghívásunknak megfelelően hasznosítani” – mondta Szent Ferenc kisnővére.

Többféle munkájuk van

A mindennapi szakmai tevékenység mellett önkéntes feladatokat is ellátnak, mikor lelki napra hívják meg őket különféle iskolák. „Az országban bárhova elmegyünk megtartani ezeket a lelki napokat, de szervezünk nyílt napokat otthonainkba is. Feladatom a hivatásgondozás, amikor egy teljes napot töltök itt az érdeklődőkkel, leendő új tagjainkkal. Szeretnénk, ha minél többen jönnének hozzánk és lépnének be közösségünkbe. Kéthetente szombat esténként dicsőítéseink vannak, amiken szívesen látunk külsősöket is. Valamint tartunk lelki gyakorlatokat Bükkszentkereszten, ahova az elcsendesedni vágyókat várjuk nagy szeretettel – sorolta a tevékenységeiket Teréz nővér, aki szerint az elvonulás lehetővé teszi, hogy akár Istennel is találkozzunk. – Fontos, hogy hajlandóságom legyen arra, hogy önmagam valóságát megismerjem még akkor is, ha ez fájdalmat okoz. A kirándulás a természetben és a beszélgetések a ház koordinátorával segítenek harmóniába hozni a résztvevők lelkét.”

Mivel tagjaik többsége fiatal, haladnak a korral, és megjelennek az online térben is, ahonnan egyre többen szereznek információt róluk. Van honlapjuk, több Facebook-oldaluk és YouTube-csatornájuk is.https://www.boon.hu/galeria/interju-terez-noverrel/1