Skip to content

Kuruzsló. Hét fogát húzták ki a nőnek, majd 60 ezer forintot kértek

Kuruzsló. Hét fogát húzták ki a nőnek, majd 60 ezer forintot kértek
Nem volt fogorvosi képesítése, de kihúzta egy nő hét fogát, egy férfiét pedig beletörte az állkapcsába

Nem volt fogorvosi képesítése, de kihúzta egy nő hét fogát, egy férfiét pedig beletörte az állkapcsába

Az elkövetőt és társát kuruzslással vádolják.

Két páciensnek több fogát is kihúzta egy fogorvosi gyakorlattal nem rendelkező, fogtechnikai műhelyben technikusként dolgozó nő és nyugdíjas társa, írja az ügyészség. A Hajdú-Bihar megyei műhelyhez 2021 júliusában fordult fogászati panaszokkal egy külföldi nő, ahol a technikus elvállalta, hogy másnap kihúzza a fogait.

A külföldi nő megjelent másnap, ekkor várta a technikus és egy nyugdíjas, fogász szakképesítésű férfi. Az érzéstelenítés után hét fogát húzták ki a nőnek, majd 60 ezer forintot kértek érte. Mikor a nő fogpótlás miatt visszatért a rendelőbe, a fia is vele tartott, akinek fájt a foga. A képesítés nélküli nő a fiúval is közölte, hogy négy fogát ki kell húzni, nem lehet őket megmenteni. A fiú megjelent a fogeltávolításra, megkapta az érzéstelenítőt, de a második fog beletört az állkapcsába.

A fiú fájdalmai miatt szakorvoshoz fordult, a szájsebészeti klinikán megfelelően ellátták. A fiú és az anyja fogait eltávolító személyeknek nem volt megfelelő képesítésük, nem volt joguk elvégezni a beavatkozást és kihúzni a fogakat.

A Debreceni Járási Ügyészség a nyugdíjas férfit és a technikus nőt két rendbeli, társtettesként elkövetett kuruzslás bűntettével vádolja. A vádiratban indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság mindkettőjüket felfüggesztett börtönbüntetésre, illetve a férfit pénzbüntetésre is ítélje, továbbá tiltsa el őt a fogász tevékenység gyakorlásától.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük