Embert taposni TILOS! Összeverekednek az ultrák

Hetek, hónapok óta szervezik azt a maga nemében egyedülálló, újdonságnak számító rendezvényt, amelyen a Diósgyőri VTK és az Újpest FC labdarúgócsapatának fanatikus szurkolói csaphatnak össze, verekedhetnek, szervezett keretek között, közönség előtt.

A korábbi tervek arról szóltak, hogy Miskolcon lesz az ultrák harcosok ligájának (Ultras Fighting League) premierje, a DVTK Arénában, ám különböző nehézségek miatt a rendezvényt végül semleges helyszínen, Siófokon bonyolítják le. Az eseménynek a Kiss Szilárd sportcsarnok ad otthon, december 2-án, szombaton 18.00-tól.

Az Ultras Fighting League, a Hungarian Fighting League keretein belül kel életre, és a két szurkolótábor egyaránt 3-3 képviselőjét küldheti ringbe, akik különböző súlycsoportokban csapnak össze az MMA szabályok fő keretei között (lásd keretes írásunkat), azon minimálisan módosítást eszközölve, a sportszerűséget szem előtt tartva. Az összecsapások három fős bírói team előtt zajlanak, és teljes orvosi stáb, egészségügyi személyzet lesz jelen a rendezvényen, hogy szükség esetén segítséget nyújtson. boon.hu

Üdvözlünk mindenkit, szeretnénk bemutatni a UFL – (Ultras Fighting League) egyszerűsített szabályismertetőjét.
A küzdelem 1 x 3 percig tart, ha egyik csapat sem tudd döntő fölényt elérni az az minden ellenfelét feladásra kényszeríteni akkor a mérkőzés döntetlenre végződik.
A mérkőzést a versenyzők 7 unciás kesztyűben és fogvédőben vívják.
A mérkőzést 3 mérkőzés vezetőbíró kiséri figyelemmel és ha bármelyik versenyzőt úgy ítélik meg hogy magatehetetlen állapotba kerül a mérkőzés vezetőbíró azonnal be szünteti a versenyző további küzdelmet.
Földön akciót végrehajtó embert rúgni, taposni TILOS!
Csak test – test elleni küzdelemmel lehet támadni vagy kézzel.
Ágyékot, gerincvonalat, szemet támadni TILOS!
Könyökkel való támadás föld illetve álló helyzetben TILOS!
Hátulról ellenfelet támadni nem lehet, csak test – test elleni földre vitelt lehet alkalmazni!
A mérkőzést teljes orvosi stáb kíséri figyelemmel mert fontos a versenyzők testi épsége!
A ketrecben harcosokhoz méltó sportszerű tisztelettudó magatartást kell tanúsítani az ellenfél illetve a bírók iránt!
Várjuk kedves érdeklődő nézőinket, tisztelettel adózunk a bátor harcosoknak akik Magyarországon először felvállalják ezt a küzdelmet!
Köszönettel: UFL (Ultras Fighting League)