• A kormányközeli „civil szervezet”, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) hétfő este Bécsbe látogatott, hogy Pandóra szelencéje címmel beszélgetést rendezzen az ott élő magyaroknak.
  • A meghívó szerint „a magát őrületbe kergető nyugatnak megszűntek az erkölcsi kapaszkodói, fájdalmas látnunk, mennyire nem tudnak különbséget tenni a jó és rossz között”, ami veszélyes.
  • Heizler Norbert, a CÖF országos koordinátorának kérdésként becsomagolt állításaira, és néha kérdéseire Kiszelly Zoltán politológus, a CÖF C12 szakértői csoport tagja, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója reagált.
  • Ahogy az várható volt, a beszélgetés tematikailag semmiben sem tért el a magyar kormány narratívájától: mindennel, amit a nyugat csinál, végül mi járnánk rosszul, ha nem védene meg minket Orbán Viktor.
  • Az esemény során többek között kiderült, hogy minden egyes problémára a nemzeti konzultáció a megoldás.
  • Az izraeli konfliktusban is a migránsokkal kapcsolatos problémák tükröződnek vissza, akik jódolgukban nem dolgoznak.
  • Putyinnak nem volt más választása, mint a háború, Zelenszkij csak a hatalma megtartása érdekében vezényel ellentámadásokat, és hogy Donald Trumpnak mindenben igaza volt.

„ORBÁN VIKTOR EURÓPÁBAN, DE TALÁN A VILÁGON IS A LEGRÉGEBB ÓTA REGNÁLÓ MINISZTERELNÖK, ÉS SZIJJÁRTÓ PÉTER KÜLÜGYMINISZTER FIATAL KORA ELLENÉRE IS ÚGY GONDOLOM, HOGY DOBOGÓS A POSZTJÁN. MI AZ Ő TITKUK? MI AZ, AMITŐL EKKORA VONZEREJÜK, TUDÁSUK, KARAKTERÜK, KARIZMÁJUK VAN?”– durrantja be lendületesen a beszélgetést Heizler Norbert, aki szerint a Fidesz tisztújító kongresszusa „az anyaországi és a határon túli magyarság számára is igen fontos esemény volt”, ezért ezzel a témával indítana. A válaszában Kiszelly Zoltán előbb megköszöni a Magyar Pedagógusok Egyesületének, hogy befogadták a rendezvényt, így legalább gyorsan kifejtheti, hogy „a civilség lényege, hogy az ilyen civilek egymásra találnak és segítenek a másiknak.

UGYE EZ NEM EGY FIZETETT TEVÉKENYSÉG, EZ EGY CIVIL ÖNKÉNTES TEVÉKENYSÉG”– mondja a közpénzzel alaposan felturbózott CÖF-ről is.https://444.hu/kepek/2023/11/29/a-cof-nyugaton-magyarazta-el-a-nyugaton-elo-magyaroknak-hogy-miert-rossz-a-nyugat