Napi Gáti. Veres Úr! Ezt a meglehetősen gügye mondatot a maga aláírása felett olvastam
Veres Úr!
„hatékonyabbá és határozottabbá kell tenni a városi rendészet munkáját: a békés átlagemberek és parkolási szabálysértések helyett a figyelmüket a valódi bűnözésre fordítsák”
Ezt a meglehetősen gügye mondatot a maga aláírása felett olvastam a https://szinvavarosaert.hu/program/ oldalon sok közeli hasonló ovis szinten álló iz  (a gondolat szó valahogy nem passzol ide) között.
Mondja, kedves Veres, ez azt jelenti, hogy míg maga a polgármester, addig a parkolási szabálysértéseket nem is fogják büntetni? Esetleg arra gondolt, hogy a rendőrség annyira impotens, hogy a rendészek fognak helyettük dolgozni? Esetleg a maga személyes varázsának következtében magától megjavul a közlekedési morál, és aki esetleg mégis elkövet egy szabálysértést, majd onként utalja a bírságot a városnak? Van még ehhez hasonló ostobaság a tarsolyában?
Örvendetes, hogy a Nagy-Miskolc program java nem került megvalósításra, az azonban szomorú, hogy pont ezt sikerült maradéktalanul teljesíteni.
Veres Úr! Lehet, hogy maga autókázik (a város költségére), sokan azonban gyalogosan közlekednek, vegye őket is emberszámba! Adja vissza a járdát a gyalogosoknak!
Egyébként a valódi bűnözésben mekkora sikereket könyvelhetünk el? Hány drogbárót, számlagyárost, terroristát, vagy akár selyemréti futtatót füleltek le az egyre több kamera segítségével? Túl magas a léc? Persze, hisz ezek a fiúk még egy járda közepére ürítő kutyát sm képesek elkapni.
„Soha még az emberi konfliktusok történetében nem köszönhettek ilyen sokan ilyen sokat ilyen keveseknek, mondta Winston Churchill.
Én meg azt mondom, az emberiség történetében ilyen sok pénzért ilyen keveset még senki nem tett, mint a rendészete.
Veres Úr, ketyeg az órája, egyre kevesebb a hátralévő idő ezért nem habozzon, adja vissza a járdát, bírja munkára a rendészeket.
Higgye el, a munka se nem szégyen, se nem büdös.
El ne felejtsen utánajárni, ki jogosult, és milyen alapon privát parkolónak minősíteni a járda egy szakaszát?
Ha problémái lennének a helyszín azonosításával, forduljon bizalommal a gigantikus lexikális tudású kitüntetettjéhez.
Üdvözlettel: Dr. Gáti Attila